Opening 4 november 2023

Opening 4 november 2023

Datum
4 november 2023
Tijd
16:00 - 19:00
Locatie
ACEC
Soort
Events

Kom ook naar de opening op zaterdag 4 november 2023! Op deze dag openen we in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur drie nieuwe exposities. Gegeven Ruimte – Jan Theun van Rees, 26 X 26 TypeDesign – André Toet en Tomber – Louis Reith.

Je bent vanaf 16.00u van harte welkom aan de Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn voor de opening.

Gegeven Ruimte

Met Gegeven Ruimte heeft Jan Theun van Rees een bijzonder, maar ook wat merkwaardig fotoproject gerealiseerd. Gegeven Ruimte is een samenwerking met maar liefst veertien kunstenaars: Maze de Boer – Ronald de Ceuster – Marieke van Diemen – Suzan Drummen – Lonneke de Groot – Annabel Howland – Eiko Ishizawa – Guda Koster – Charlott Markus – Sanja Medic – André Pielage – Aam Soleveld – Wim Vonk – Emiel Zeno

Toen hij zijn archief met foto’s van lege ruimtes zag, vroeg hij zich af: ‘Wat zou er gebeuren als ik die ruimtes aan kunstenaars ter beschikking stel?’ Je ziet het resultaat van dit project, waar Van Rees gedurende vijf jaar aan werkte, in het ACEC Café.

26 X 26 TypeDesign

Zesentwintig letters, het handjevol symbolen dat wij ons alfabet noemen, is alles wat we nodig hebben om welke mededeling dan ook te doen. De expositie 26 X 26 TypeDesign in de ACEC Salon toont typografie en lettertypes door de Nederlandse ontwerper André Toet. Toet kijkt hoe ver hij kan gaan in leesbaarheid en ook in uitdrukkingsvorm: “Ik onderzoek wat er binnen dat keurslijf van die 26 letters nog te ontdekken is aan vorm en betekenis.”

Tomber

Stap in de sombere grafische wereld van Louis Reith met zijn installatie Tomber in ACEC Ondergronds. Over de titel zegt Reith: “De ondergrondse ruimte in combinatie met mijn collages van beelden van oude objecten herinnert aan een tombe. De trap die leidt naar de kille ruimte, opgedeeld door kolommen, gevuld met grote zwart-witte prints… Een opgraving van een nog niet bestaande archeologische vondst.”

Alle exposities zijn van 4 november 2023 t/m 7 januari 2024 elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 12.00u en 17.00u. De gezamenlijke opening vindt plaats op zaterdag 4 november vanaf 16.00u. Je vindt ACEC aan de Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn.