Over ACEC

Over ACEC

Het ACEC is bedrijfsverzamelgebouw, cultureel centrum en professionele expositieruimte in een. Het ACEC Gebouw is centraal gelegen in het Cultuurkwartier, middenin het centrum van Apeldoorn. Alle stedelijke voorzieningen zijn hier op loopafstand te vinden. Tevens is er parkeergelegenheid en een gratis bewaakte fietsenstalling in de buurt.

Op de bovenste drie verdiepingen van het gebouw zijn bedrijven uit de creatieve sector gevestigd en is er werkruimte te huren. Ook de ACEC expositieruimte in het Café is te huur voor vergaderingen, workshops en feestelijke bijeenkomsten.

Onze exposities zijn een reflectie van de huidige beeldcultuur en bestrijken zowel de beeldende kunst als fotografie, architectuur en vormgeving. Bij ACEC zijn alle professionele vormen van beeldtaal vertegenwoordigd.

Bij de activiteiten in ACEC staat het ontlokken van inspirerende discussies, creativiteit, bottom-up initiatieven en innovatie centraal. Het ACEC Gebouw biedt een platform waar vele partijen uit en rondom de creatieve industrie, stedelijke ontwikkeling, architectuur, landschap, kunst en politiek hun activiteiten plaats laten vinden. Ons doel? Hiermee de stedelijke denkkracht versterken.

Inmiddels hebben al vele organisaties ACEC als thuisbasis voor hun activiteiten gekozen. Wij nemen een centrale rol in de stad in als het gaat om bijeenkomsten, debatten, lezingen, discussies en workshops die een raakvlak hebben met creatie en innovatie.

We zijn een ‘leeg’ gebouw dat zich steeds opnieuw moet vullen.