Over ACEC

Over ACEC

Het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC) is een activiteitencentrum en tentoonstellingsruimte in het hart van Apeldoorn. Het complex is centraal gelegen in het uitgaans- en cultuurkwartier van de Apeldoornse binnenstad.

Het ACEC Gebouw (Foto: Rob Voss)

Oorspronkelijk in het leven geroepen als werkplaats en magazijn, biedt het ACEC vandaag de dag een inspirerende mix van cultuur en horeca in industrieel erfgoed. Naast wisselende exposities op het gebied van hedendaagse kunst vindt er een breed scala aan evenementen en lezingen plaats. Ga naar de Agenda.

Je komt Stichting ACEC daarnaast ook in de buitenruimte tegen. Zo adviseert de Stichting sinds enkele jaren de Gemeente Apeldoorn over de aankoop van beeldende kunst in de openbare ruimte en is de stichting betrokken bij de organisatie van onder meer het Royal Light Festival en Maaiveld Festival. Ook ontwikkelt Stichting ACEC in samenwerking met Bureau Max en Apeldoorn Partners diverse audiotours. Ga naar Projecten.

Op de bovenste drie verdiepingen van het industriƫle ACEC Gebouw zijn bedrijven uit de creatieve sector gevestigd. Ook kunnen er werkruimtes worden gehuurd en worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Ook een ruimte bij ons huren voor een training, workshop, seminar of ander evenement? Ga naar verhuur.