Tomber – Louis Reith

Tomber – Louis Reith

Datum
4 november 2023 t/m 7 januari 2024
Locatie
ACEC Ondergronds
Soort
Expo

Tomber toont een installatie van gelaagde wandobjecten van Louis Reith. In ACEC Ondergronds schetsen deze collages een sombere grafische wereld, waarin tevens het creatieproces van de kunstenaar te ontrafelen valt. Op zondag 7 januari om 15.00u is er een finissage voor de expositie Tomber.

De installatie in ACEC Ondergronds is van zaterdag 4 november 2023 t/m zondag 7 januari 2024 te zien. In dezelfde periode zie je in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur ook de tentoonstellingen Gegeven Ruimte – Jan Theun van Rees in het ACEC Café en 26 X 26 TypeDesign – André Toet in de ACEC Salon.

Tomber

In ACEC Ondergronds, de ruimte voor experimentele (installatie)kunst in Apeldoorn, hangen en staan grote prints van Louis Reith. Ze tonen zwart-witbeelden van oude sculpturen, uit hout en steen herwerkt in een moderne vormentaal, gemaakt uit materiaal dat adverteerders gebruiken voor buitenreclame.

Over de titel Tomber zegt Reith: “De ondergrondse ruimte in combinatie met mijn collages van beelden van oude objecten deed mij denken aan een tombe. De trap die leidt naar de kille ruimte, opgedeeld door kolommen, gevuld met grote zwart-witte prints… Een opgraving van een nog niet bestaande archeologische vondst. Maar tomber betekent ook ‘vallen’ in het Frans. Het vallen van de nacht, in puin vallen – Tomber doet denken aan teloorgang.”

Louis Reith – Tomber

Biografie Louis Reith

Louis Reith (Hengelo, 1983) vertaalt persoonlijke herinneringen en natuurlijke thema’s naar abstracte kunst. Zijn composities spelen met het contrast tussen het mechanische en het natuurlijke, het abstracte en het figuratieve. In zijn tekeningen, collages, schilderijen en multimediale installaties is de hand van de kunstenaar slechts subtiel zichtbaar. Reith is beïnvloed door architectuur en de Bauhaus-beweging, met spiritualiteit als onderdeel van het esthetisch proces.

Louis Reith – Tomber