Who knows where the time goes?

Who knows where the time goes?

Datum
25 mei t/m 30 jun 2024
Locatie
ACEC Ondergronds
Soort
Expo

In ACEC Ondergronds zie je van 25 mei t/m 30 juni 2024 de expositie Who knows where the time goes? door Joke Beltman. Ook in ACEC in deze periode: Overbodige Luxe, Samen Voor Elkaar en Binnenkant | Buitenkant. We openen de drie nieuwe exposities in ACEC op zaterdag 1 juni om 16.00u.

De speelse beeldtaal in de sculpturen en installaties van Joke Beltman is gestoeld op speelgoed, natuur en populaire cultuur. Dat maakt dat de toeschouwer snel op het verkeerde been wordt gezet, wordt verleid en geplaagd. Verschillende associaties verdringen zich – het werk speelt met ambivalente betekenissen. Het zijn sculpturen, maar het drijft ook de spot met de kunstvorm.

De werken staan vaak symbool voor mensen. Ze maken ruzie, zijn verlegen, moe of springerig, of willen eigenlijk liever iets anders zijn.

Ook de installatie Who knows where the time goes? is hierop gebaseerd. Een opeenstapeling van betekenissen, een gematerialiseerde gedachte, misschien een entiteit die zelf de ruimte aftast, of toch iets anders? En wat gebeurt er als je niet kijkt?

Over Joke Beltman

Voor Joke Beltman (Enspijk, 1964) is het werkproces een zoektocht naar verrassingen tijdens een worsteling met verschillende materialen. Het ene werk ontstaat op de ‘puinhopen’ van het andere. Er vinden voortdurend verschuivingen plaats.

De programmering van ACEC Ondergronds wordt mede mogelijk gemaakt door Frank van der Wal Fonds.