Binnenkant | Buitenkant

Binnenkant | Buitenkant

Datum
25 mei t/m 30 jun 2024
Locatie
ACEC Salon
Soort
Expo

In de ACEC Salon zie je van 25 mei t/m 30 juni 2024 de expositie Binnenkant | Buitenkant door Eveline Kieskamp. Ook in ACEC in deze periode: Overbodige Luxe, Samen Voor Elkaar en Who knows where the time goes?. We openen de drie nieuwe exposities in ACEC op zaterdag 1 juni om 16.00u.

Zestiende- en zeventiende-eeuwse schilderijen van regentes Isabelle Clara Eugenia, Emilia van Nassau en Louise de Coligny inspireren het vrije werk van Eveline Kieskamp. Deze historische figuren transporteert de kunstenaar naar het heden. Zo geeft ze betekenis aan wat ze om zich heen ziet. Eveline Kieskamp: “Ik onderzoek hoe het is om als vrouw gevangen te zitten in een keurslijf van overdaad, zoals we die vaak tegenkomen in onze Westerse wereld. De nadruk op uiterlijk die we zien in sociale media, geeft mij eenzelfde gevoel van onderdrukking als deze historische vrouwen in hun tijd ervoeren.”

Je ziet het werk van Eveline Kieskamp in de expositie Binnenkant | Buitenkant. In hun nieuwe setting dragen de beelden een soort surrealisme uit: verleidelijk en toegankelijk, maar zeker niet zonder diepere betekenis. Met haar werk wil Kieskamp laten zien dat een weelderige buitenkant niet zegt over iemands binnenkant. Het leven en haar gevoelens zijn complexer dan rijkdom uiterlijke schoonheid suggereren.

Eveline Kieskamp

Eveline Kieskamp (Bennekom, 1977) leert aan het ArtEZ in Arnhem werken met textiel, hout en epoxy. De laatste jaren werkt ze vooral met klei, waarbij ze de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met dit materiaal. Vanuit schetsen en het zoeken naar een goede vorm ontstaan keramische werken, die vooral verhalend zijn. Sinds januari van dit jaar siert haar beeld The Smile of Victory de Apeldoornse Loolaan. Het beeld is geplaatst ter gelegenheid van 50 jaar Midwinter Marathon.