Opening 1 juni 2024

Opening 1 juni 2024

Datum
1 juni 2024
Tijd
16:00
Locatie
ACEC
Soort
Events

Kom ook naar de opening op zaterdag 1 juni 2024! Op deze dag openen we in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur drie nieuwe exposities. In Overbodige Luxe, Samen Voor Elkaar maken kunstenaars Tamme de Boer en Rudy Simon hun onlust over de ontwikkelingen in de samenleving tastbaar. Eveline Kieskamp onderzoekt met Binnenkant | Buitenkant hoe het is om als vrouw gevangen te zitten in een keurslijf van overdaad. Who knows where the time goes? toont de speelse beeldtaal van de sculpturen en installaties van Joke Beltman.

Je bent op 1 juni 2024 vanaf 16.00u van harte welkom in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur!

Overbodige Luxe, Samen Voor Elkaar

De duo-expositie Overbodige Luxe, Samen Voor Elkaar wordt geboren uit onlust over de ontwikkelingen in de samenleving. De duo-expositie van kunstenaars Tamme de Boer en Rudy Simon laat zich vooraf niet voorspellen, maar zal in het verlengde liggen van hun eigen werk. Een geheel eigen wereld, geboren uit georganiseerde wanorde.

Binnenkant | Buitenkant

Zestiende- en zeventiende-eeuwse schilderijen van regentes Isabelle Clara Eugenia, Emilia van Nassau en Louise de Coligny inspireren het vrije werk van Eveline Kieskamp. Deze historische figuren transporteert de kunstenaar naar het heden. In hun nieuwe setting dragen de beelden een soort surrealisme uit: verleidelijk en toegankelijk, maar zeker niet zonder diepere betekenis. Met Binnenkant | Buitenkant laat Kieskamp zien dat een weelderige buitenkant los staat van iemands binnenkant.

Who knows where the time goes?

Who knows where the time goes? De installaties en sculpturen van Joke Beltman staan vaak symbool voor mensen. Ze maken ruzie, zijn verlegen, moe of springerig, of willen eigenlijk liever iets anders zijn. Laat je op het verkeerde been zetten, verleiden of plagen door de ambivalente betekenissen die Beltman aan haar sculpturen meegeeft.

Alle exposities zijn van 25 mei t/m 30 juni 2024 elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 12.00u en 17.00u. De gezamenlijke opening vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 vanaf 16.00u. Je vindt het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur in de Cultuurpassage (Roggestraat 44, 7311 CD).