Time is an Endless Shelter – Maaike Kramer

Time is an Endless Shelter – Maaike Kramer

Datum
9 sep t/m 29 okt 2023
Locatie
ACEC Ondergronds
Soort
Expo

Van 9 september t/m 29 oktober 2023 in ACEC Ondergronds: Time is an Endless Shelter, een installatie van kunstenaar Maaike Kramer.

Time is an Endless Shelter

Voor de expositie Time is an Endless Shelter ontwikkelde Maaike Kramer een nieuwe installatie, waarbij ze de kelder van het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur omvormt tot ‘mentale ruimte’. Vaak slaat het werk van Kramer een brug met de plek waar het getoond wordt. 

Voor Time is an Endless Shelter vormt Kramer de ACEC Ondergronds om tot zo’n ‘mentale ruimte’. Een waar je in kan schuilen, of waar iemand al in heeft geschuild. Wat is schuilen en hoe ontsnap je aan schuilen als mentaal proces? Ontdek het antwoord van Kramer in materialen als keramiek, ongebakken klei, gietsteen en oude lakens. In de aantekeningen en notities bij het maakproces vind je de gedachtegang van de kunstenaar terug.

Time is an endless shelter - Maaike Kramer
Time is an endless shelter - Maaike Kramer
Time is an endless shelter - Maaike Kramer

Maaike Kramer

Maaike Kramer (1986) woont en werkt in Zeist. Ze is in 2008 afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem. Na haar opleiding volgde ze residenties bij de Edinburgh Sculpture Workshop (2019), het Pompgemaal in Den Helder (2021) en het Europees Keramisch Werkcentrum (2022). Je zag haar werk in groepsexposities bij Studio Omstand (2020), Big Art (2020 en 2022) en bij Kunstplatform de Apotheek (2022). Bij Drawing Centre Diepenheim had Kramer vorig jaar een solopresentatie getiteld The Unbalancing Act. Hierbij verscheen ook de publicatie Kanttekeningen.

Maaike Kramer in ACEC Ondergronds

De expositie Time is an Endless Shelter door Maaike Kramer in ACEC Ondergronds is van 9 september t/m 29 oktober 2023 elk vr – za – zo te zien tussen 12.00u en 17.00u. Ook in ACEC in deze periode: The Big Draw ACEC 2023 en The Big Draw – Monsterroos.