The Big Draw – Monsterroos

The Big Draw – Monsterroos

Datum
9 sep t/m 29 okt 2023
Locatie
ACEC Café
Soort
Expo

In het kader van tekenfestival The Big Draw in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur presenteert Roos Jonker-Konink (Monsterroos) een selectie van haar tekeningen in ACEC. In het ACEC Café is tevens The Big Draw ACEC te zien, met nog eens dertien andere kunstenaars die in hun werkwijzen sterk gericht zijn op tekenen. Wegens succes verlengd: het tekenwerk van Monsterroos ontdek je nu t/m 29 oktober in het ACEC Café als onderdeel van The Big Draw ACEC 2023!

Roos Jonker-Konink (Monsterroos)

The Big Draw - Monsterroos

Roos Jonker-Konink (Apeldoorn) is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Ook was ze druk in de weer met het maken van poppetjes van stof en robotjes van afvalplastic. 

Na haar opleiding Grafische vormgeving en Multimedia heeft ze gewerkt als vormgever / DTP-er bij een reclamebureau. In de jaren daarna heeft ze zich gefocust op het verbeteren van haar tekentechnieken met zwarte balpen en fineliner. Daarbij maakt ze veel gebruik van kruisarceringen en kleine lijntjes of andere fijne patronen.

Door te tekenen zonder schets vooraf, geeft ze haar fantasie de vrije hand.

The Big Draw - Monsterroos
The Big Draw - Monsterroos
The Big Draw - Monsterroos

The Big Draw

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met The Big Draw Festival. Dit tekenevenement is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat jaarlijks verschillende grote steden uitdaagt om te tekenen.

In Nijmegen werd in 2013 voor het eerst een Nederlandse editie van The Big Draw georganiseerd. Inmiddels is dit regionale event uitgegroeid tot The Big Draw NL, met tekenfestivals door het hele land. In Apeldoorn haakt het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur aan met deze expositie in het teken van tekenen.

De expositie The Big Draw – Monsterroos in de ACEC Salon is nog t/m 29 oktober 2023 elk vr – za – zo te zien tussen 12.00u en 17.00u. Ook in ACEC in deze periode: The Big Draw ACEC 2023 en Time is an endless shelter – Maaike Kramer.