Keep It Clear! Workshop Ate von Hes

Keep It Clear! Workshop Ate von Hes

Datum
23 april 2022
Tijd
14:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

In het kader van expositie Keep It Clear! – met kunst die soms een beetje pesterig, komisch, nep, plastic of bloot is – geeft beeldend kunstenaar Ate von Hes op zaterdag 23 april in ACEC een workshop ‘upcycling amateur landschapsschilderijen’. Lees hieronder verder voor het hoe, wat & waarom!

Kunstrecyclen met Ate von Hes

Een veelvoorkomend probleem in de kunst – en dan vooral in de schilderkunst – is dat kunstenaars de neiging hebben om te vroeg te stoppen. Alleskunner en beeldend kunstenaar Ate von Hes erkende dit en ontwikkelde daarom een methode om dit wijdverbreide probleem op te lossen.

Von Hes kan vrijwel elk schilderij ‘repareren’, wat het onderwerp ook is. Het liefst creëert hij nieuwe taferelen op bestaande landschapsschilderijen. De schilderijen die de basis vormen voor de gerecyclede werken van Von Hes zijn vaak afkomstig uit kringlopen: “Ik vind het gewoon leuk om dingen te hergebruiken. Ik struin door kringloopwinkels, zoek rond op Marktplaats – ik loop stad en land af voor het juiste afgedankte schilderij!”

Niet iedereen bij wie hij een werk op komt halen, waardeert zijn project in gelijke mate. “Het is wel eens voorgekomen dat de verkoper van een schilderij er problemen mee had – hoewel ik het uiteindelijk wel meekreeg. Of wat als het een heel duur schilderij blijkt te zijn? Er zitten best zekere risico’s aan verbonden.” Waarom doet hij het dan toch? Von Hes: “Ik zou graag mensen overhalen om ook dingen te gaan maken. Zo ingewikkeld is het allemaal niet, iedereen kan het. Er is zoveel onbenut talent! Bestaande schilderijen vormen een goed uitgangspunt en inspireren een nieuwe, originele manier van kijken naar dingen.”

Ook leren kunstrecyclen? Meld je dan aan voor de workshop ‘upcycling amateur landschapsschilderijen’ die Ate von Hes zaterdag 23 april om 14.00u geeft in ACEC. Deelname aan de workshop is gratis. Opgeven kan tot donderdag 21 april om 12.00u door een mailtje te sturen naar inge@acecgebouw.nl, maar wacht niet te lang: vol is vol!

Uw bezoek aan ACEC

ACEC is elke vrijdag, zaterdag en zondag (m.u.v. Eerste Paasdag) geopend tussen 12.00u en 17.00u. U kunt Keep It Clear!Borrowed Spaces – In Situ: Anne-Marie van Sprang zien tot en met zondag 15 mei 2022.