Een Houten Expositie

Een Houten Expositie

Datum
13 jan t/m 18 feb 2024
Locatie
ACEC Ondergronds
Soort
Expo

Ontdek de veelzijdigheid van hout in Een Houten Expositie door Lucas Sloot. Een Houten Expositie is van zaterdag 13 januari 2024 t/m zondag 18 februari 2024 te zien in ACEC Ondergronds. Ook te zien in ACEC in deze periode: de exposities R U I S – Roland Kuit en BOOMBOEMTOUTTOET!. Let op: vanwege de Kilo Kilo vintage kledingverkoop in ACEC zijn de tentoonstellingen gesloten op zaterdag 3 en zondag 4 februari.

Hout

Een Houten Expositie, een expositie over hout. Je zou het een ode kunnen noemen. Hout is immers zo’n prettig materiaal. Het is zacht, het is warm, het is natuurlijk. Hout is vrij makkelijk om mee te werken. Het blijft bewegen wanneer de temperatuur of vochtigheid veranderen, en daarmee blijft het leven. Werken met hout is een gelijkwaardige samenwerking.

Een Houten Expositie - Lucas Sloot (Foto: Rob Voss)
Een Houten Expositie - Lucas Sloot (Foto: Rob Voss)
Foto’s: Rob Voss

Tijdens Een Houten Expositie laat kunstenaar Lucas Sloot verschillende werken zien die hout nog meer hout laten zijn. Schilderijen van plaatmateriaal OSB, multiplex en Douglas-hout, enkel aangezet in geur en kleur. Daarnaast is een serie constructies in hout te zien in de Stookkelder van het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur. Typische vormen, die hier en daar verstopt zitten in de dagelijkse omgeving. Los van de context is de esthetiek van deze vormen goed zichtbaar.

Een Houten Expositie vertelt over de omgang met elkaar. Waarbij de focus op sommige onderdelen het totaal begrijpelijker maakt.

Lucas Sloot

Lucas Sloot (Foto: Rob Voss)
Foto: Rob Voss

Lucas Sloot (1988) is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Arnhem. Zijn werken gaan vaak over de relatie tussen mensen en hun omgeving, of die nu natuurlijk of stedelijk is. Door bestaande elementen te kopiëren of menselijke perspectieven te veranderen, probeert hij betekenis te geven aan de relatie zelf. Hiermee hoopt hij meer waardering te creëren voor wat we hebben.

Sloot voelt zich het meest thuis bij het werken met hout, variërend van kleine objecten tot grote constructies. Maar ook digitale tekeningen, video en andere materialen behoren tot zijn arsenaal, wanneer dat beter past.

Poster Een Houten Expositie
Poster Een Houten Expositie