Tips van ACEC voor Maaiveld Festival 2023

Tips van ACEC voor Maaiveld Festival 2023

Deze donderdag en vrijdag is het alweer tijd voor de tweede editie van Maaiveld Festival. Hier geniet je twee dagen lang op onconventionele locaties in de Apeldoornse binnenstad van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Nationale en lokale artiesten, grote en minder bekende namen, ongewoon en uniek – Maaiveld Festival laat je kennismaken met culturele parels en Apeldoorn op zijn best!

Tips van ACEC

Nog geen idee van hoe jouw dag eruit gaat zien en heb je wat hulp nodig bij het samenstellen van je programma? ACEC vertelt je wat je echt niet mag missen op Maaiveld Festival 2023!

Maken voor kids | 4+

Tijdens Maaiveld Festival kunnen kinderen hun eigen creativiteit tonen in het Royal Talens Experience Center. Ga onder leiding van docenten van CODA aan de slag met scheerschuim, verf, ecoline of bellenblaas en maak de mooiste kaarten en schilderijen. (Royal Talens Experience Center, do 18 mei 14.00-14.45 & 15.30-16.15)

Deltatune & Gammaray

Deltatune (Pierre Estourgie) & Gammaray (Jeroen Glas) tonen in Station Royaal een audiovisuele installatie die ontstaan is in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombach. Hun glasgeblazen klank-objecten, lo-fi video’s en (akoestische) elektronische muziek, gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten, waren in 2022 een groot succes in ACEC. (Station Royaal, do 18 mei & vr 19 mei 14.00-20.00)

Deltatune & Gammaray

LAKSHMI x Orkest De Ereprijs

Orkest De Ereprijs presenteert samen met zangeres LAKSHMI een avontuurlijk programma met muziek van o.a. Prince, Kate Bush en Massive Attack. Met spannende arrangementen van Jeroen van Dijk, via funk en jazz-fusion tot rock en pop-noir. (Stationsplein, do 18 mei 17.00-17.50)

WIES

Tijdens de Popronde 2019 was het drietal te bewonderen in Humphrey’s Café, nu schittert WIES op Maaiveld Festival. Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser maken Nederpop met een rauw randje van elektronica en alternatieve rock. (Stationsplein, do 18 mei 18.00-19.00)

Fashion Recycle Hub

Ruil tijdens de Fashion Recycle Hub van CODA jouw oude kleding om voor nieuwe items op de kledingruilmarkt of repareer jouw kapotte kleding in het Fixing Fashion Atelier. De leukste manier om bij te dragen aan een circulaire economie. (Drakenbootloods, vr 19 mei 14.45-16.00 & 16.45-17.45)

Creative Coding

Ervaar tijdens Maaiveld Festival ‘Fragments’, een audiovisuele installatie van Saskia Freeke en Timo Hoogland. Het duo combineert creative coding, algoritmische muziek en geometrische vormen tot een zinnenprikkelende totaalervaring. (De Nettenfabriek, do 18 mei & vr 19 mei 14.00-20.00)

Roxeanne Hazes x NJO Poporkest

De grote afsluiter van Maaiveld Festival 2023 is een optreden van Roxeanne Hazes met het NJO Poporkest, wat zich specialiseert in het verenigen van klassieke muziek en pop. Tijdens deze show met popdiva Roxeanne Hazes zullen klassiekers, gloednieuwe muziek en liedjes die ze zong bij het tv-programma Beste Zangers aan bod komen. (Stationsplein, vr 19 mei 20.30-21.30)