TJEP.

TJEP.

Datum
20 mei t/m 25 jun 2023
Locatie
ACEC Salon
Soort
Expo

Van 20 mei t/m 25 juni is in de ACEC Salon de tentoonstelling TJEP. te zien. TJEP. toont divers werk uit het oeuvre van vermaard kunstenaar en vormgever Frank Tjepkema. Eerder dit jaar realiseerde Tjepkema de nieuwe entreepoort van Paleis Het Loo.

Ontdek in de ACEC Salon alles over de totstandkoming van dit bijzondere toegangskunstwerk. Voor het ontwerp van deze artistieke blikvanger zocht Paleis Het Loo de samenwerking met ACEC voor het artistieke selectieproces. Frank Tjepkema van ontwerpbureau Tjep. won de opdracht op basis van zijn creatieve uitgangspunten voor het ontwerp. Lees hier meer over het project…

Daarnaast toont TJEP. een overzicht van zo’n twintig werken in de openbare ruimte die de kunstenaar/vormgever in zijn carrière realiseerde. Zijn oeuvre bestaat o.a. uit de Aemstel Tuin, Aircells en Bicycloud in Amsterdam en Zwerm Eindhoven.

De expositie TJEP. opende op zaterdag 20 mei om 15.00u.

Frank Tjepkema tijdens de opening van TJEP.
Foto’s: Rob Voss

Over Frank Tjepkema

Frank Tjepkema (1970) groeide op in onder meer Genève, Brussel en New York, waarna hij zich in Nederland settelde. In 1996 studeerde hij cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn nauwe relatie met het label Droog Design leverde tal van projecten op en leidde in 2001 tot de oprichting van zijn eigen studio: Tjep. Parallel aan de ontwikkeling van de ontwerpstudio wist hij met zijn kunstwerken, waaronder The Bronze Age collection en Bling Bling, internationaal furore te maken. Zijn werk is opgenomen in de permanente collecties van onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam, Centre Pompidou in Parijs en Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum (New York). Frank Tjepkema heeft tweemaal de Dutch Design Awards gewonnen.

Frank Tjepkema (tjep.) tijdens de opening van de tentoonstelling TJEP. in de ACEC Salon (foto: Rob Voss)