Opening Borrowed Spaces – In Situ: Ienke Kastelein

Opening Borrowed Spaces – In Situ: Ienke Kastelein

Datum
9 juli 2022
Tijd
16:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

Van 9 juli t/m 28 augustus is de expositie Borrowed Spaces – In Situ met Ienke Kasteleinte zien in ACEC Ondergronds. Borrowed Spaces – In Situ: Ienke Kastelein wordt vanzelfsprekend feestelijk geopend, namelijk op zaterdag 9 juli tussen 16.00u en 18.00u. Kom dus vooral langs in ACEC voor deze opening!

Ienke Kastelein is dit kalenderjaar alweer de vijfde deelnemer aan residency-project Borrowed Spaces, een initiatief van kunstenaar Ronald de Ceuster. Onder de noemer ‘in situ’ (ter plekke) maakte elke kunstenaar een maand lang werk op locatie in Murganheira, Portugal. In ACEC Ondergronds delen zij hun ervaring aldaar, in de ruimte die exact dezelfde afmetingen heeft als het Portugese schuurtje.

Afdalen in een benedenwereld
“Waar huist het gebouwtje uit Murganheira nu, behalve in Portugal? Welke gedaante kan dit gebouwtje het elders aannemen? Wat kan ik er van meenemen naar het koude souterrain van ACEC?” vraagt Kastelein, interdisciplinair kunstenaar met een achtergrond in de beeldende kunst, zich terug in Nederland af. In haar projecten, performances en wandelingen zoekt zij naar een zintuiglijke manier om de wereld te (ver)kennen. Het publiek is daarbij tegelijk deelnemer en toeschouwer. Haar gehele oeuvre staat in het teken van het onderzoeken, het reflecteren op en het aanwezig zijn.