Opening 13 april 2024

Opening 13 april 2024

Datum
13 april 2024
Tijd
16:00
Locatie
ACEC
Soort
Events

Kom ook naar de opening op zaterdag 13 april 2024! Op deze dag openen we in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur drie nieuwe exposities. Het door kunstenaar Theo Semeijn georganiseerde April is the Cruellest Month, Het Volgende door Koen Kievits & Anne ten Ham en Aydee Derix’ installatie in ACEC Ondergronds getiteld Would you like a cowboy hat silly band in these uncertain times?

Je bent op 13 april 2024 vanaf 16.00u van harte welkom in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur!

April is the Cruellest Month

De titel van de expositie April is the Cruellest Month is een verwijzing naar de bekende beginregel van het gedicht The Waste Land van T.S. Eliot. Het is de laatste expositie in een op initiatief van kunstenaar Theo Semeijn georganiseerde reeks. In het ACEC Café is daarnaast werk te zien van René Ellenbroek, Suzanne Kelderman, Ferry Staverman, Peter Geerts en Rudy Lanjouw. De opening van de expositie wordt, zoals ook eerder bij deze reeks, opgeluisterd door de Apeldoornse dichter Willem Bierman.

Het Volgende

In de ACEC Salon bundelen kunstenaars Koen Kievits en Anne ten Ham opnieuw hun krachten in de expositie Het Volgende. Kievits en Ten Ham onderzoeken gezamenlijk hun ideeën over tijd, het vergankelijke en het sublieme in een eindeloze gouden cirkel.

Would you like a cowboy hat silly band in these uncertain times?

Would you like a cowboy hat silly band in these uncertain times? Aydee Derix haalt het gevoel van kind zijn naar boven met haar expositie in ACEC Ondergronds. Graaf in je herinneringen van vroeger naar de sfeer van kamperen in de tuin, springen in plassen en spelen op straat.

Alle exposities zijn van 13 april t/m 19 mei 2024 elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 12.00u en 17.00u. De gezamenlijke opening vindt plaats op zaterdag 13 april 2024 vanaf 16.00u. Je vindt het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur in de Cultuurpassage (Roggestraat 44, 7311 CD).