DELTATUNE & GAMMARAY – Performing ‘wasting water’

DELTATUNE & GAMMARAY – Performing ‘wasting water’

Datum
14 mei 2022
Tijd
20:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

DELTΔTUNE & GAMMARAY transformeren zaterdag 14 mei 2022 vanaf 20.00u het ACEC Café als onderdeel van expositie Keep It Clear. Pierre Estourgie (DELTΔTUNE) maakt elektronische muziek zonder compromis. Alle beats, leads en sounds zijn door de artiest zelf gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten. Jeroen Glas (GAMMARAY) is een beeldend kunstenaar met een achtergrond in de schilderkunst. Dit zie je terug in zijn low-fi, site-specific video-installaties. Deze zaterdag gaan DELTΔTUNE & GAMMARAY in ACEC de ongewone samenwerking aan met glaskunstenaar Frederik Rombouts en zijn glasgeblazen klankobjecten in de audiovisuele performance ‘wasting water’.

Het samenbrengen van lo-fi visuals, (akoestische) elektronische muziek en glasblazen genereert nieuwe perspectieven op video, geluid en glaswerk. Live gebruikt Pierre Estourgie samplers, synthesizers en effecten om de geluiden ter plekke te creëren. De elektronica wordt bovendien aangevuld met zelfgemaakte mechanische instrumenten en de glazen objecten van Frederik Rombach als sculpturale klank-objecten. Met zijn specifieke skills werkt Rombach veel internationaal en samen met zoveel mogelijk mensen en ambachten op sociaal artistiek niveau. Jeroen Glas laat tijdens de performance ook hints van het ontstaansproces zien van de glazen objecten.

Wasting water in ACEC

Het samenbrengen van verschillende artistieke processen resulteert in zowel subtiele als rauwe ritmes, tot de verbeelding sprekende soundscapes, IDM en een verrassende akoestisch avontuur. DELTΔTUNE & GAMMARAY transformeren zaterdag 14 mei 2022 vanaf 20.00u het ACEC Café als onderdeel van expositie Keep It Clear.

Meer weten? Je vindt de kunstenaars via
@delta_tune
@jeroenglas
@frederik_rombach