BIG BIJOUX – OUTSIDE IN

BIG BIJOUX – OUTSIDE IN

Datum
8 apr t/m 14 mei 2023
Locatie
ACEC Café
Soort
Expo

BIG BIJOUX – OUTSIDE IN is een installatie in ACEC van studio VOLLAERSZWART. Het ontwerpbureau staat bekend om hun grootschalige interventies in de publieke ruimte. Hierbij gebruikt het duo achter VOLLAERSZWART de architectuur van de stad als canvas.

Foto: Rob Voss tijdens de opening van BIG BIJOUX – OUTSIDE IN van studio VOLLAERSZWART

Het ontwerpduo Madje Vollaers en Pascal Zwart realiseerde de afgelopen 25 jaar onder de noemer ‘citydressing’ enkele spraakmakende projecten. Zo kleedden ze in 2002 de stad Amsterdam aan ter gelegenheid van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Daarna volgden projecten voor het Mondriaanjaar in Den Haag en het Eurovisie Songfestival en de Tunnel of Love in Rotterdam.

BIG BIJOUX

Op uitnodiging van Apeldoorn Partners in samenwerking met ACEC ging studio VOLLAERSZWART afgelopen jaar in Apeldoorn aan de slag. Het resultaat is citydressingproject BIG BIJOUX, ter gelegenheid van de heropening van Paleis Het Loo. Hiertoe kregen honderden bomen op de Loolaan grote gouden sieraden omgehangen, geïnspireerd op de barokke patronen in de tuinen van het Paleis. Daarnaast voorzag het duo talloze locaties in de binnenstad van vorstelijk gouden decoraties.

OUTSIDE IN

BIG BIJOUX – OUTSIDE IN geeft een kijkje in de kleurrijke keuken van studio VOLLAERSZWART. De installatie haalt het project Big Bijoux letterlijk bij ACEC naar binnen: kom de designs van dichtbij bewonderen en ontdek bovendien niet eerder getoonde goodies en outtakes van het project.