Opening Showcase IV & Borrowed Spaces – In Situ: Ernie Bossmann

Opening Showcase IV & Borrowed Spaces – In Situ: Ernie Bossmann

Datum
26 februari 2022
Tijd
16:00 - 19:00
Locatie
ACEC
Soort
Events

Deze zaterdag is het zover: de vierde editie van Showcase – onze expositiereeks over kunst, groen & landschap – met Esther Hoogendijk, Ronald Zuurmond, Liesbeth Piena, Gabrielle Kroese en Iris Bouwmeester. In ACEC Ondergronds is het tweede deel van residency-project Borrowed Spaces – In Situ te zien, dit keer met een impressie van het werk dat Ernie Bossmann maakte in Portugal.

Beide exposities zijn te zien van 26 februari t/m 27 maart, met een feestelijke opening op zaterdag 26 februari vanaf 16.00u. Aansluitend op de opening is het mogelijk om in ACEC te dineren (stoofpottenbuffet, ook vegetarische opties). De kosten van het buffet bedragen €13,50 p.p. Aanmelden voor het diner kan tot uiterlijk donderdag 24 februari 12.00u door een mailtje te sturen naar inge@acecgebouw.nl. Vol is vol!

Het bezoek aan ACEC

Showcase IV en Borrowed Spaces – In Situ zijn tot en met zondag 27 maart 2022 elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00u en 17.00u te bezoeken. Op dit moment geldt dat bij events en bij bezoek aan de expositie een coronatoegangsbewijs getoond moet worden bij de bar. Het is niet langer verplicht om een mondkapje te dragen. Naar verwachting komen deze maatregelen 25 februari a.s. te vervallen. Raadpleeg alstublieft onze website voor de laatste stand van zaken in ACEC.

Showcase IV

Onder de naam Showcase presenteert ACEC sinds 2019 een jaarlijks terugkerende reeks tentoonstellingen over kunst, groen en landschap. Dit is een van de inhoudelijke pijlers van ACEC als kunstpodium en haakt aan op de rol van ACEC als organisator van kunstopdrachten in de openbare ruimte.

Showcase IV toont een plantaardige, biologische kant van kunst. Esther Hoogendijk werkt daadwerkelijk met levend groen, groei en verval. De combinatie van glas en beton, van zuurstokroze en frismintige tinten met plantengroen, geeft haar werk een wonderlijk cleane en klinische uitstraling. De schilderijen van Ronald Zuurmond, waar plantvormen voorzichtig uit pasteuze olieverflagen groeien, lijken te verwijzen naar een mentale, psychologische ruimte. Liesbeth Piena maakt gebruik van het grafische ritme van plantbladeren en de atmosferische werking van verflagen, waardoor de bezieling van levende natuur prachtig wordt gevangen. Het werk van Gabrielle Kroese bestaat uit bloemfotografie, voorzien van stipvormige, ritmisch aangebrachte kleurstalen die een artistiek kleurgevoel met wetenschappelijke analyse en ordening combineren. Tijdens het Kantinegesprek van 9 maart zal zij vertellen over het werk dat te zien is tijdens Showcase IV. Iris Bouwmeester maakt complexe biomorfe sculpturen die eruitzien als schelpen, schimmels en zwammen. Het werk bestaat uit repeterende groeisporen en verraadt de fascinatie van de kunstenaar voor groeiprocessen in de natuur.

Klik hier voor alles over Showcase IV!

Ontkomt niet door Ernie Bossmann

Borrowed Spaces – In Situ: Ernie Bossmann

Acht kunstenaars, acht tentoonstellingen in ACEC in het kader van residency-project Borrowed Spaces. Initiatiefnemend kunstenaar Ronald de Ceuster nodigde verschillende kunstenaars uit om een maand lang kunst op locatie te maken in Murganheira, Portugal. De resultaten zijn het hele jaar door te bewonderen in ACEC Ondergronds, dé plek voor experiment en verbeelding in Apeldoorn. Na de ruimtelijke werken van Gerard Koek is het nu de beurt aan Ernie Bossmann om haar in Portugal gemaakte werk tentoon te stellen. 

Bossmann gebruikt in kunst en schrijven dezelfde methode, vooral een kwestie van knippen en plakken. Een enkele keer hoeft ze alleen te rangschikken, vaak komt er meer bij kijken. Beeld en tekst lopen door elkaar. In ACEC Ondergronds toont ze readymades en ander werk op papier. Tussen collage en gedicht in ontstaat een beeld van verkenningsgedrag. Meer weten?