SUZAN DRUMMEN: OVER ANKLAAR

SUZAN DRUMMEN: OVER ANKLAAR

Waar je ook komt in Anklaar, je vangt altijd wel een glimp op van de kleurrijke schittering van de fotopanelen van Suzan Drummen. Symmetrie en weerspiegeling zijn de toverwoorden in de kleurrijke patronen. Het permanente kunstwerk hangt bij de entree en uitgang van de parkeergarage van het winkelcentrum.

Op 9 oktober 2019 opende het nieuwe winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. Suzan Drummen realiseerde een permanent kunstwerk bij de entree en uitgang van de parkeergarage van Anklaar. Ontworpen als een digitale fotocollage, heeft dit werk het betoverende effect van een caleidoscoop, vol kleur en glinstering. Haar werk is ontworpen als een warm welkom voor het spiksplinternieuwe winkelcentrum.

Suzan Drummen: “Bij het maken van dit kunstwerk heb ik gedacht aan de mensen die hier wonen, werken en winkelen. Ik wilde het open en vriendelijke karakter van de architectuur van Anklaar nog meer tot uiting laten komen. Met het ritme van de grote ramen bij de rolpaden en parkeergarage als vertrekpunt.”

ACEC & kunst in de openbare ruimte

Stichting ACEC zet zich in voor nieuwe kunst in de openbare ruimte van Apeldoorn, in opdracht van de gemeente Apeldoorn. Het kunstwerk van Suzan Drummen is in tot stand gekomen onder begeleiding van Stichting ACEC. In het ACEC Gebouw was van 23 november 2019 t/m 12 januari 2020 een tentoonstelling te zien van deze kunstenaar met autonoom werk, installatiekunst en een rapportage over de totstandkoming van Anklaar.

ACEC bedankt de ontwikkelaar BPD en architect Endry van Velsen voor het vertrouwen en wenst winkelcentrum Anklaar een behouden vaart!