Wim van Wolferen

Wim van Wolferen

Datum
28 t/m 29 aug 2015
Soort
Events

Gratis uw eigen portret meenemen?
Expositie van ca. 200 portrettekeningen en aquarellen van Wim van Wolferen in ACEC.

Één weekend lang op 29 en 30 augustus is er een expositie van Wim van Wolferen. Hij is dit jaar in januari overleden en de erfgenaam wil graag dat zijn portrettekeningen bij de modellen of bij hun familieleden terecht komen. Daarom exposeren wij in ACEC één weekend lang het werk van Wim. Iedereen die zichzelf of een familielid herkent, mag zondag na 16.00 uur het portret komen ophalen.
Wim van Wolferen was ca. 20 jaar geleden één van de oprichters van de Apeldoornse portretteken- groep samen met Jan Overbeeke en Wim Koster. Tegenwoordig de dinsdagmorgen portret- tekengroep in de Stolp in de Maten te Apeldoorn. In ca. 45 minuten maakte Wim een tekening met potlood en pen van het model. Na de koffie creëerde hij dan trefzeker vanuit een andere hoek nog een portret, met een paar tinten aquarelverf. De meeste portretten zijn op een A4- of een A5-formaat gemaakt. Er zijn nu nog ongeveer 200 portretten over. Wim heeft veel bekende en onbekende Apeldoorners geportretteerd. Wim gaf onder andere les aan het conservatorium te Arnhem en aan de Koninklijke Scholengemeenschap. Hij componeerde muziek en was ook werkzaam als arrangeur en begeleider van verschillende ensembles en zangers. Hij heeft de sonnetten van Shakespeare op muziek gezet en velen kennen hem uit het culturele leven van Apeldoorn.

Ter gelegenheid hiervan zal vrijdag 28 augustus om 16.30 uur de Veluwse Cantorij  enkele sonnetten van Shakespeare ten gehore brengen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen teja.bottema@live.nl of bellen Teja Bottema 0553665144.

 

Tekening Wim van Wolferen