Opening 75 jaar vrijheid en vrede in Apeldoorn en Düsseldorf

Opening 75 jaar vrijheid en vrede in Apeldoorn en Düsseldorf

Datum
11 juli 2020
Tijd
16:00 - 18:00
Soort
Events

“We need to reflect on the past to do better in the future”

De bevrijdingsgeschiedenissen van Apeldoorn en Düsseldorf vertonen grote paralellen, zo ontdekte de Gelre Association International. Met dit uitgangspunt in gedachten heeft de associatie, die is opgericht om de internationale betrekkingen van Apeldoorn te bevorderen, in mei 2018 contact opgenomen met de Mahn- und Gedenkstätte in Düsseldorf (Düsseldorf Memorial and Education Centre).

Dit heeft geleid tot een gezamenlijk uitwisselingsproject met jongeren uit Düsseldorf en Apeldoorn, waarbij werd nagedacht over de begrippen vrijheid en vrede. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen voor gezamenlijke herdenkingen, op 16 april in Düsseldorf en op 17 april in Apeldoorn. Deze hebben helaas niet kunnen plaatsvinden door het reisverbod. Wel is van deze activiteiten een korte presentatie gemaakt – en deze is nu te zien in ACEC.

De opening van de presentatie over 75 jaar vrijheid en vrede in Apeldoorn en Düsseldorf vindt plaats op zaterdag 11 juli in ACEC en zal worden verricht door de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts.