Kantinegesprek in Apeldoorn

Kantinegesprek in Apeldoorn

Datum
15 februari 2017
Tijd
19:30 - 22:00
Soort
Events

De opzet van het Kantinegesprek is helder en duidelijk:  informatief en gratis toegankelijk.  Dat blijft ook zo in 2017. De eerste aflevering van dit jaar biedt bekende namen en speciale onderwerpen. Allemaal uit het groene vakgebied en van een professionele kwaliteit.  Zoals altijd krijgen de sprekers ieder twintig minuten om hun enthousiasme door te geven, hun idee uit te leggen of hun liefde te etaleren. Dan gaat onherroepelijk de bel. Natuurlijk is er ook weer na afloop weer de gelegenheid om anderen te ontmoeten of  met de gasten te spreken op een informele manier. Netwerken dus. De sprekers op woensdag 15 februari zijn:

* Beplantingsontwerpster Jacqueline van der Kloet creëerde in 2008 in Apeldoorn de Royal Mile, tijdens de Triënnale de lievelingsplek van de bewoners. Ze laat het publiek terugkijken en legt uit op welke manier dit project zal terugkeren en hoe ontwerpers van vandaag er aan kunnen meewerken.

* Landschapsarchitect René van der Velde (TU Delft) is projectleider van WeSense, een project over omgevingsperceptie, waarbij mensen door middel van een app. hun indruk geven van hun stedelijke perceptie in Amsterdam. Daaruit zal een overzicht komen van alle impressies.

*Janko Duinker is manager marketing en communicatie van de Vereniging Botanische Tuinen en de Hortus Botanicus Leiden. Hij zet in 2017 een campagne uit voor alle tuinen en vertelt over de activiteiten.

* Vanuit de Stand Up Plant Show, door Meneer Vermeer geïnitieerd, zal iemand gekozen worden die een kabaretesk verhaal komt vertellen over een plant. Naam en onderwerp zijn nu nog onbekend, maar het zal een van de favorieten van die bijzondere voorstelling worden.

* Leonie Brinks ontwerpt herdenkingsmonumenten en landschappen. Zij is betrokken bij de opzet van symposium ‘De Laatste Tuin’ over het fenomeen van rouw, afscheid nemen en gedenken welke tijdens het komende O’FEST zal plaatsvinden.

* Job Wittens praat over Peppelhout, een coöperatie die opkomt voor de populier als hardhout. Voor de schoonheid van deze boom en bossoort, typisch in het Nederlandse landschap, als biotoop van bijzondere soorten en als leverancier voor een houtsoort waar bijzondere producten van gemaakt worden. Meer dan hout alleen.

Voor de bezoekers van de avond zet de catering om 18u00 een warme maaltijd klaar en voor het eenvoudige bedrag van 10 euro schuift men mee aan. Op voorhand aanmelden (in verband met logistiek) is wel noodzakelijk en men kan ter plaatse contant afrekenen met de cateraar. Het buffet sluit om 19u00 zodat om 19u30 stipt met de avond kan begonnen worden.

Mail voor aanwezigheid naar info@ontwerpinstituut.nl en geef tevens aan of je wenst mee te eten.