VERBINDING = OPLOSSING VOOR EEN BETERE TOEKOMST?!

VERBINDING = OPLOSSING VOOR EEN BETERE TOEKOMST?!

Datum
6 november 2018
Tijd
20:00 - 22:30
Soort
Events

 

Op di. 6 november zal drs. Harry G. Starren de jaarlijkse Bouwsteenlezing verzorgen  met als thema “Verbinding”.

De organisatie van dit evenement is in handen van de A’doornse Vrijmetselaarsloge “Liefde en Trouw” èn is voor iedereen toegankelijk.

Het lijkt een tijd van toenemende angst en depressies. Klimaat en migratie zijn steeds terugkerende onderwerpen van discussie, waarbij  zelfs verharding van standpunten valt te constateren.

Kortom, we maken ons grote zorgen over de toekomst.

Nieuwe benaderingen kiezen steeds vaker voor een politiek-sociologische beschouwing: het gaat niet meer om “ik” maar om “wij”.

Dat levert andere context(en) op, waarmee individueel en collectief verbindingen te herstellen is (zijn).

Vrijmetselaren zoeken op, wat mensen verbindt en proberen weg te nemen, wat hen verdeelt. Dit evenement is een van de manieren om dat duidelijker te maken.

Vorig jaar bracht Jan Terlouw zijn gedachten daarover voor het voetlicht;  dit jaar voert drs. Harry Starren, in de zin zoals hierboven beschreven, het woord.

Harry Starren (63 jaar), managementfilosoof, is een Nederlandse schrijver en docent. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en politicologie/bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam, was o.a. directeur van De Baak, de denktank van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, en is momenteel directeur van Ithaca International, gevestigd in Amsterdam en Nice.

Hij schrijft regelmatig artikelen en heeft een vaste wekelijkse column in het Financieel Dagblad.

Na overmaking van € 7,50 naar rek.nr. NL41INGB0005859925 t.n.v. Loge Liefde en Trouw m.v.v. Bouwsteenlezing,  liggen uw kaarten klaar bij de ingang,

daar zijn ze, uiteraard, ook verkrijgbaar, tegen contante betaling. Pinnen is niet mogelijk.

Contactpersoon: Jeanco Lapierre Armande, tel.: 055-3010243 of e-mail: jeanco@versatel.nl

Drs. Harry G. Starren