Ver9ezichten: Passie voor fotografie

Ver9ezichten: Passie voor fotografie

Datum
5 apr t/m 4 mei 2014
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

Tijdens de expositie ‘Ver9ezichten’ laten negen (bijna) afgestudeerde studenten van de Fotovakschool Apeldoorn hun werk zien. Negen verschillende specialiteiten, stijlen en ideeën. Maar één ding hebben we gemeen: Passie voor fotografie.

marianneducheteau

 

Marianne Duchatteau.

‘Een camera is een instrument die ons leert te zien zonder camera’. Het fotograferen van alle soorten en maten mensen, dat is wat ik het liefste doe. Mensen blij maken met foto’s waar ze zelf opstaan of samen met een geliefde. Het gevoel vastleggen van dat moment. Tijdens een bruiloft of zwangerschap. Want een foto is niet alleen voor nu maar ook voor later.

www.M-Dfotografie.nl

melvinvanheel

Melvin van Heel.

Mijn passie voor fotografie is ontstaan door mijn opa en moeder. Vanaf jongs af aan heeft de camera me gefascineerd. Die grote lens, de knopjes, het flitsen. Prachtig vond ik het. De passie was geboren, de camera was gekocht. Dagjes weg, concerten, vakanties… waar ‘Melvin is zie je zijn camera’. Na een aantal jaren in de horeca gewerkt te hebben begon het te kriebelen. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijd voor vrijer en creatiever werk. In 2011 begon ik aan de basisopleiding van de Fotovakschool, het jaar daarop startte ik aan de vervolgopleiding. Nu twee jaar later, met mijn diploma op zak mag ik mezelf vakfotograaf noemen. Tijd om verder te gaan. Mensen boeien mij. Ieder mens is uniek. Elk met een andere expressie en uitstraling. Dit unieke probeer ik vast te leggen in een foto. Van een karakteristiek portret tot aan een modeshoot met styling, visagie en opvallende outfits. Op locatie of in de studio. Alles kan én mag. Als we samen maar dat ene bijzondere moment vastleggen.
Naast mijn commerciële werk probeer ik regelmatig tijd te maken voor vrij werk. Tijdens de twee jaar van mijn studie ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt bij fashion en portretfotografie. Mijn creativiteit kan ik hierin uiten. Ik ga geen uitdaging uit de weg. Of zoals Diana Ross ooit zong: “Ain’t No Mountain High Enough”

www.melvinvanheel.nl

hedyharts

Hedy Harts

Als kind zijnde was ik al erg geïnteresseerd in foto’s. Elke keer keek ik er weer in terug. Mijn vader besteedde er ook veel aandacht aan, waar ik hem nog dankbaar voor ben. Uiteindelijk heb ik alle oude foto’s bij elkaar gepakt en ben ik ze in gaan scannen en heb ik er een groot digitaal album van gemaakt. Alle foto’s vanaf de geboorte van mijn ouders, mij en die van mijn jongere broertje tot en met het moment dat ik uit huis ging staan er in. Dit zijn altijd leuke dingen om te bewaren en in terug te kijken. ‘Foto’s zijn niet voor nu maar voor later.’

Mijn naam is Hedy Harts, geboren op 8 maart 1987.
Ik ben een ondernemer, gedreven, perfectionistisch, leergierig, ga er graag op uit en gelukkig. Ik hou van reizen, gezelligheid, lekker eten, shoppen en nieuwe uitdagingen. In mijn vrije tijd hou ik me naast fotografie ook graag bezig met creativiteit en koken. En koken doe ik het allerliefst voor vrienden en familie. Gezellig samen zijn. In mijn fotografie maak ik graag gewone alle daagse dingen bijzonder.

maritvanbuchem

Marit van Buchem

Getrouwd en een trotse moeder van 2 stoere jongens. Mensen omschrijven mij als enthousiast, spontaan, vrolijk, positief, creatief, gepassioneerd en energiek. Gelukkig wordt ik van eenvoudige dingen in het leven, zoals samen croissantjes bakken of een wandeling in het bos. Mooie muziek, het genieten van een zonsondergang en de spontane pure lach van een kind. Uit deze eenvoudige dingen is mijn liefde voor  fotografie ontstaan. Het leven vastleggen zoals het is. En dat is meteen de stijl waarin ik fotografeer. Puur, spontaan en fris.

www.maritvanbuchem.nl

geurtvandenberg

Geurt van den Berg

Wat fotografie betreft, gaat mijn voorkeur uit naar de zwart/wit fotografie, dat wil niet zeggen dat ik geen kleurenfoto’s maak,  want sommige foto’s zijn namelijk niet geschikt voor zwart wit en alleen in kleur mooi. Gedurende de opleiding ben ik geïnteresseerd geraakt in het domein bedrijfsfotografie. Ik vind dit een boeiend domein omdat hier veel verschillende soorten van de fotografie samen komen. (locatie-; architectuur-; interieur-; product- en portretfotografie. ). Ik vind het ook leuk om technische onderwerpen te fotograferen.  Ik ga mij de komende tijd dan ook verder verdiepen in dit domein.

desireebouwman

Désirée Bouwman

Contrastrijk, mooie strakke harde lijnen, bijzonder, beetje gek maar ook sober. Foto’s waar ik van hou! Waar ik vaak naar kijk, waar ik blij van word, inspiratie van krijg. De afgelopen twee jaar op de Fotovakschool waren top! Met nu de “Grande Finale”. Geniet van de tentoonstelling!!

bartvanuitert

Bart van Uitert

Ik werk bij voorkeur in zwart- wit, met beperkt licht. Een beeld dat blijft verwonderen met een knipoog of een verborgen boodschap. Artistiek en krachtig. Mijn werk zit in twee uitersten; in een geregisseerde omgeving waar alles van te voren wordt uitgewerkt of geheel vrij waar het beeld ontstaat en ik mijn werkelijkheid vastleg. Vanuit stilte of plezier. Zo worden foto’s reportages, reportages worden series. De beelden vertellen het verhaal, eventueel ondersteund door tekst en een uniek grafisch lijnenspel. Persoonlijk bewerkt tot één rond geheel.

www.bartvanuitert.nl

richardhofstede

Richard Hofste

Het begon voor mij drie jaar geleden op de dag dat mijn zus ging trouwen en ik de camera van mijn oom in mijn handen kreeg. Ik was voorheen nooit in aanraking gekomen met een “professionele” camera, en was na een halve middag schieten direct verkocht. Sindsdien heb ik mijzelf erg ontwikkeld op technisch en fotografisch gebied. Concerten, Reportages, Portretten, Evenementen/feesten en Strobisten is waar mijn hart ligt in de fotografie en probeer altijd mijn technische kant erin te verwerken. En dan heb je ook nog Photoshop waar ik dagen achter kan zitten met nieuw gemaakte foto’s, maar dat is een wereld op zich.

Mijn droom is van mijn hobby, mijn werk te maken. Voor wie met veel plezier zijn werk doet, werkt geen dag in zijn leven.