Veiling HOE=HETNU 2014

Datum
14 december 2014
Tijd
14:00 - 16:00
Soort
Events

Er is niet alleen veel te zien in het ACEC gebouw, de geëxposeerde werken zijn ook te koop tijdens de veiling op zondag 14 december. En het is al vaker gezegd: van het kopen van hedendaagse kunst door particulieren zouden we in Nederland meer werk van moeten maken. Je hoort politici spreken over de noodzaak van cultureel ondernemerschap, maar vrijwel nooit stippen die politici aan dat je daarvoor betrokken en verantwoordelijke burgers nodig hebt met een beetje trots en kooplust. Hoog tijd om de Nederlandse zuinigheid te laten varen en te investeren. Zeggen Amerikaanse topeconomen als Lawrence Summers en Paul Krugman dat eigenlijk ook niet? U kunt uw kleren en meubels van Aziatische makel1ij inkopen bij Scandinavische winkelketens, maar wat de kunst betreft zou het binnen de eigen grenzen gemaakte product een beetje voorrang moeten hebben.
De organisatoren van de tentoonstelling hebben een aantal aanraders voor potentiële kopers, want onder de geëxposeerde werken bevinden zich uitzonderlijke gunstig geprijsde werken van nationaal en internationaal aan de weg timmerende kunstenaars. Maar kunst kiezen en kopen in vooral een persoonlijke zaak. Het beste is als u zelf komt kijken, de digitale catalogus op de site van ACEC raadpleegt www.acecgebouw.nl/veiling2014/ en vervolgens ook mee gaat bieden.

 

De veiling staat onder leiding van de wethouder van Financiën en Cultuur van de Gemeente Apeldoorn, de heer Detlev Cziesso. Tevens is er notarieel toezicht.

Residu Robert Wevers

Kunstwerk: Robert Wevers

Na afloop van de veiling kunnen  de werken meteen worden afgerekend en meegenomen. Er is een pinautomaat beschikbaar.