Uitslag ontwerpwedstrijd Museumpassage

Datum
12 november 2014
Tijd
21:30 - 21:40
Soort
Events

Maak de Museumpassage groener.

De gemeente Apeldoorn maakt een flinke stap voorwaarts op het gebied van vergroening van haar binnenstad. Dat uit zich op verschillende plekken en op verschillende manieren van beleving. Van voorbeeldfunctie tot bewonersparticipatie. Inwoners van de binnenstad worden uitdrukkelijk gevraagd met idee├źn te komen.
In het Cultuurkwartier ligt tussen CODA en ACEC de kleine Museumpassage verscholen. Een kleine doorgang die niet alleen veel gebruikt wordt door de bezoekers van de stad maar tevens de entree vormt voor de diverse cultuurinstellingen en ze met elkaar verbindt.
De uitstraling van deze passage dient een groener karakter te krijgen. Daarom deze oproep om een schetsontwerp in te dienen, in de eerste plaats gericht op alle (oud) cursisten, verbonden aan |het ontwerp instituut| dat in het ACEC gebouw haar onderkomen heeft. Ook andere ontwerpers of kunstenaars kunnen deelnemen.

De opgave is om met een zo klein mogelijk budget een zo groot mogelijk effect te behalen, waarbij rekening dient gehouden te worden met de aanwezige technische beperkingen. Immers onder de grond bevindt zich een stelsel van kabels en leidingen die niet verstoord mogen worden. Het groen zal dus bovengronds moeten aangebracht worden, maar wel zo dat het levensvatbaar is zonder dagelijkse zorg.

Donderdag 6 november heeft de jury een keus gemaakt. Het winnende ontwerp zal op 12 november in het Kantinegesprek bekend worden gemaakt.

Het voorstel zal dan ook aan het Stadslab van de gemeente Apeldoorn worden aangeboden, met als doel het ook gerealiseerd te krijgen.

ACEC Apeldoorn 01