Try-out It Takes Two to Tango (NJO muziekzomer)

Datum
20 juli 2014
Tijd
14:15 - 15:15
Soort
Events

Hoe betrek je je publiek bij een concert? Hoe vaak komt het niet voor dat het publiek nog voordat het slotakkoord heeft geklonken alweer onderweg is naar huis en het dagelijks leven oppakt alsof er niets gebeurd is? Harpiste Jaike Bakker onderzoekt deze zomer nieuwe manieren om kunst over te brengen. Ze vroeg daarvoor hulp aan Bart van Rosmalen, improviserend cellist en regisseur. En ze vraagt hulp aan u, de bezoeker.
Het ensemble maakt deel uit van het ontwikkeltraject It Takes Two to Tango, waarbij het gaat om een uitwisseling van meerdere partijen. Interdisciplinariteit is het toverwoord. Het is met name een traject dat onderzoekt. Wat inspireert? Wat voegt een locatie toe? Hoe bereik je het publiek? Er wordt gewerkt met verschillende partners; dat kunnen de concertlocaties zijn, het NJO-publiek, maar ook partners uit het bedrijfsleven. Zij leveren input aan de musici, die op hun beurt een programma op maat maken en daarbij door verschillende coaches worden ondersteund.
Het ensemble speelt een overwegend Spaans programma, met onder meer de Madrigals van George Crumb, waarin de teksten van de Spaanse dichter Federico García Lorca centraal staan. Maar ook werken van Manuel de Falla, Maurice Ravel, André Caplet en anderen passeren de revue. Op elke locatie anders, maar op elke plek vrolijk en zomers!

Let op: Dit concert is een try-out van de concertreeks It Takes Two to Tango, die van 2 tot en met 17 augustus op meerdere locaties in Gelderland te beluisteren is.

Jaike Bakker door Nic Limper web