Treffend Kantinegesprek op 12 november te Apeldoorn

Datum
12 november 2014
Tijd
19:30 - 21:30
Soort
Events

Het eerste Kantinegesprek van het seizoen 2014/15 probeert te treffen waar het om gaat bij |het ontwerp instituut|. Inspiratie en motivatie. Dat wat ontwerpers nodig hebben. De redactie heeft ook geprobeerd dat te vertalen in de samenstelling van de gasten die zijn uitgenodigd om te komen praten.

  •  Ontwerpster Irene Visser en architecte Barbara Dirks spraken met de drie ‘mysterie guests’ van het Zomeratelier en geven samen verslag.
  • Paulien Varkevisser, ontwerpster en fotografe, reisde naar New York om in opdracht te kijken naar de zo beroemde Pocket Parcs en wat hun zo menselijk maakt.
  • Tuinarchitect Arjan Boekel gaat samen met Jochem Koelemeijer de legendarische tuinen ‘De Hof van Heden’ herstarten na een periode van 20 jaar rust. Wat zijn de plannen om het weer even bijzonder te maken.
  • Meneer Vermeer eigent zich een mooie vaste planten combinatie van een ander groen bedrijf toe en spreekt daarna zijn bewondering hierover uit. Als vanouds speelt één plant de hoofdrol. Tot het laatste moment blijft het een verrassing wie en wat er in het zonnetje zal worden gezet.
  • Landschapsarchitect Edwin Santhagens is te gast om te komen vertellen over een van zijn specialisaties: Nuance en detail in het ontwerpproces. Hoe geef je de opdrachtgever meer dan waar hij om gevraagd heeft.
  • Michel Lafaille toog naar Wuppertal en bezocht een tentoonstelling over de vader van het impressionisme: Camille Pissarro. Hij leerde ons kijken naar het landschap.Elke spreker krijgt twintig minuten om zichzelf of zijn werk te belichten. Dan gaat onherroepelijk de bel. Zes sprekers, met zes onderwerpen wisselen elkaar af. Natuurlijk is er na afloop het tweede onderdeel van de bijeenkomst, de Wandelgang, wanneer iedereen met iedereen aan de praat kan en informeel kan netwerken. De entree en de eerste koffie is gratis, opgave is wel verplicht. Tevens is voor de bezoekers van de avond door de catering om 18u00 een warme maaltijd voorzien en voor het bedrag van 10 euro schuift men mee aan. Men kan ter plaatse contant afrekenen met de cateraar.

Het buffet sluit om 19u00 zodat om 19u30 stipt met de avond kan begonnen worden.

Mail voor aanwezigheid naar info@ontwerpinstituut.nl en geef tevens aan of u wenst mee te eten. Meldt u hier gratis aan

kantinegesprek