The Big Draw: Tekenkunst uit Apeldoorn

The Big Draw: Tekenkunst uit Apeldoorn

Datum
11 sep t/m 3 okt 2021
Locatie
ACEC Salon
Soort
Expo

Tussen 11 september en 3 oktober staat het tentoonstellingsprogramma van ACEC in het teken van The Big Draw. Dit wereldwijde tekenfestival trekt anno 2021 in estafettevorm van stad naar stad in Gelderland. In ACEC is naast verrassend divers werk van kunstenaars, illustratoren en grafisch vormgevers uit Apeldoorn ook een monumentale wandtekening van Martinus Papilaja en een Manga-tentoonstelling te zien.

Tekenkunst uit Apeldoorn

Bij ACEC houden we van tekeningen. Maar hoe vaak staan we er eigenlijk bij stil dat tekenen aan de basis staat van vrijwel alle beeldende kunst? In het kader van The Big Draw 2021 staat in de ACEC Salon de tekening centraal, met werk van 22 kunstenaars, illustratoren en grafisch vormgevers die allen wonen en werken in Apeldoorn.

De diversiteit van de tentoonstelling is een feest voor het oog. Zo werkt Wilma Stegeman met de felle kleuren die bereikt kunnen worden met pastelkrijt, terwijl René Ellenbroek laat zien dat je ook gewoon een balpen kunt pakken. Anouk Bijsterbosch toont een hedendaags staaltje ouderwets meesterschap en Bo Lamers presenteert een bonte, bijna Indiaas aandoende tekenstijl.

Deelnemers

Anouk Bijsterbosch, Iris Burghout, René Ellenbroek, René Heeres, Pim Heijink, Dewi Hoppe, Loes Huis in ’t Veld, Rutger de Jong, Roos Jonker, Hélene Jorna, Bo Lamers, Roel Ottow, Stephan Peters, Sandra Peters, Vincent Rijnbende, Sybren Rodenhuis, Irene Schiphorst, Theo Semeijn, Ferry Staverman, Wilma Stegeman, Wim Streep en Tirza Verrips tonen tijdens The Big Draw allen hun werk in de Salon van ACEC.

The Big Draw in Apeldoorn

Het rondreizende tekenfestival The Big Draw strijkt in het weekend van 25 en 26 september neer in Apeldoorn. In Apeldoorn verzorgen illustratoren, striptekenaars, kunstenaars en acteurs op diverse plekken activiteiten waarnaar je kunt kijken of luisteren of waar je, gewapend met potlood of pen, zelf aan mee kunt doen. Onder andere ACEC, CODA, Gigant en de Apeldoornse binnenstad doen mee met workshops, voorstellingen en tentoonstellingen. Het complete programma is te vinden op de website van The Big Draw Apeldoorn.

The Big Draw Gelderland

In 2000 organiseerde de Londense stichting The Campaign for Drawing voor het eerst The Big Draw. Dit tekenevenement is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, dat ieder jaar verschillende grote steden uitdaagt om te tekenen.

In Gelderland trekt het wereldwijde tekenfestival anno 2021 in estafettevorm van stad naar stad. De overkoepelende organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van P-Art, een stichting die zich inzet voor initiatieven die beeldende kunst naar de mensen brengt. Wil je naast de festiviteiten in Apeldoorn ook elders het festival meemaken? Op de website van The Big Draw Gelderland vind je alle data en deelnemende steden.