The Big Draw: Martinus Papilaja

The Big Draw: Martinus Papilaja

Datum
11 sep t/m 3 okt 2021
Locatie
ACEC Café
Soort
Expo

Tussen 11 september en 3 oktober staat het tentoonstellingsprogramma van ACEC in het teken van The Big Draw. Dit wereldwijde tekenfestival trekt anno 2021 in estafettevorm van stad naar stad in Gelderland. In ACEC is naast de monumentale wandtekening van Martinus Papilaja ook een Manga-tentoonstelling te zien en een selectie van getekend werk van Apeldoornse tekenaars.

Martinus Papilaja

Martinus Papilaja maakt balpentekeningen, tatoeages en grote wandwerken die je kunt zien als een soort abstracte graffiti. Zijn vormtaal is complex en organisch. Zijn pennen, kwasten, of spuitbussen woekeren over papier, muur of huid, als intuïtieve taal- en tekenpatronen.

In het ACEC Café heeft Papilaja een werk gemaakt van maar liefst 30 meter lang. Kronkelige banen en slierten krullen over de wand, waarbij de bochten soms de armlengte van de maker verraden. De geschilderde vormen hebben in hun wirwar wat weg van een grafische vertaling van een schilderij van de beroemde Amerikaanse abstract-expressionistische schilder Jackson Pollock. Wie goed kijkt, kan in het werk van Papilaja hier en daar een verstopte afbeelding herkennen.

The Big Draw in Apeldoorn

Het rondreizende tekenfestival The Big Draw strijkt in het weekend van 25 en 26 september neer in Apeldoorn. In Apeldoorn verzorgen illustratoren, striptekenaars, kunstenaars en acteurs op diverse plekken activiteiten waarnaar je kunt kijken of luisteren of waar je, gewapend met potlood of pen, zelf aan mee kunt doen. Onder andere ACEC, CODA, Gigant en de Apeldoornse binnenstad doen mee met workshops, voorstellingen en tentoonstellingen. Het complete programma is te vinden op de website van The Big Draw Apeldoorn.

The Big Draw Gelderland

In 2000 organiseerde de Londense stichting The Campaign for Drawing voor het eerst The Big Draw. Dit tekenevenement is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, dat ieder jaar verschillende grote steden uitdaagt om te tekenen.

In Gelderland trekt het wereldwijde tekenfestival anno 2021 in estafettevorm van stad naar stad. De overkoepelende organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van P-Art, een stichting die zich inzet voor initiatieven die beeldende kunst naar de mensen brengt. Wil je naast de festiviteiten in Apeldoorn ook elders het festival meemaken? Op de website van The Big Draw Gelderland vind je alle data en deelnemende steden.