Susanne Sørensen

Susanne Sørensen

Datum
22 jan t/m 18 feb 2011
Soort
Expo

Susanne Sørensen (Rotterdam, 1983) is beeldend kunstenaar en landschapsontwerper. Van Deense afkomst, opgegroeid in de wijdse Flevopolder. Medio 2010 rondde zij haar studie Fine Art aan de HKA te Arnhem succesvol af. Daarvoor studeerde ze tuin & landschapsarchitectuur aan Hogeschool Larenstein. Het afgelopen jaar exposeerde ze o.a. in KCG Arnhem, werd ze genomineerd voor ArtOlive Young Talent 2010 en won ze de publieksprijs.

Het 15,5m lange tapijt van Sørensen, “Newest map of the World” is een uniek werk waarin je meegenomen wordt aan boord van het ontdekkingschip van Sørensens fantasie.

Sørensen is gefascineerd door landschappen, groeivormen, natuur en techniek. Haar inspiratie komt vaak uit de directe omgeving. Ze heeft een onderzoekende werkwijze waarbij ze thema’s organische constructies, laboratorium en groeivormen uitdiept. Hierbij maakt ze gebruik van allerlei technieken waaronder schilderen, etsen, fotografie en ruimtelijk werk.

Machteld Leij, freelance kunstcriticus over Sørensen:

“Haar werk is een ingewikkelde, minitieus uitgewerkte visie op natuur en techniek. Haar tekeningen, foto’s en sculpturen laten een woekerende wereld zien, waarbij wat mechanisch en doods lijkt, op dezelfde manier uit kan groeien als een vermeend organisch wezentje.

Haar bijdragen hebben eenzelfde kwaliteit: of ze nou fotografeert, tekent of met priegeldraadjes een krab tot een gemuteerde alien ombouwt, ze dragen alle bij aan een fantasierijke wereld die de huidige wereld schetst als technocratisch. Ook is haar werk een blik op een eventuele toekomst, waarin het kunstmatige en het natuurlijke ongetwijfeld meer en meer verweven zullen raken.”