Sunday Assembly Apeldoorn

Sunday Assembly Apeldoorn

Datum
24 april 2016
Tijd
11:00 - 13:00
Soort
Events

Ben je op zoek naar inspiratie, verbondenheid, nieuwe geluiden en ontmoeting……Kom dan naar de Sunday Assembly om het leven met elkaar te beschouwen. Sunday Assembly is een seculiere, maandelijkse bijeenkomst waarin mens en natuur centraal staan  en waar het leven wordt gevierd ( = delen)> Het motto is: Leef Beter, Help Vaker en Verwonder Meer.

Iedereen welkom is en we gaan op zoek naar wat ons verbindt in plaats van datgene wat ons scheidt. De bijeenkomst vindt plaats op elke laatste zondag van de maand. Elke bijeenkomst heeft een thema met een enthousiaste spreker die hier iets over kan vertellen. Daarnaast worden er enkele populaire nummers gespeeld en gezongen en is er ruimte voor ontmoeting.

  • Gastspreker: Ferenc van Damme
  • Thema: “Elimineer de Burger”

Over gelijkwaardigheid en wederkerigheid

Ferenc van Damme (55) is niet zomaar een ambtenaar. Officieel is hij projectleider communicatie en participatie bij de provincie Overijssel. Met als aanvankelijke opdracht: ‘ga de dialoog met de burger aan’. Maar ‘burger’ vindt Van Damme een rotwoord: alleen gebezigd door bureaucraten en militairen en dodelijk voor tweerichtingsverkeer. Zijn project is daarom omgedoopt tot ‘Elimineer de burger’.

Dat klinkt al anders. Als je burgers mensen of inwoners noemt, ontstaat eerder een sfeer van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Plaats: ACEC Gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn

  • Aanvang: 11.00 uur
    Duur: tot 12.15 uur daarna gratis koffie, thee en lekkers.
  • Toegang: Zowel de entree als de koffie met lekkers naderhand zijn gratis!
  • Ook kinderen zijn van harte welkom! Voor hun zal er een gezellige activiteit verzorgt worden tijdens de Assembly.
  • Na de Assembly is om 13.00 uur de mogelijkheid om samen soep eten voor wie wil. Kosten daarvoor zijn € 5,- p.p.