staar – stare

staar – stare

Datum
8 jul t/m 13 aug 2023
Locatie
ACEC Ondergronds
Soort
Expo

Van 8 juli t/m 13 augustus 2023 in ACEC Ondergronds: staar – stare, een computergegenereerde licht-drieklank van kunstenaar Paul Jansen Klomp.

staar – stare

In de kelder koppelen zich drie kleuren en drie tonen. Een dubbele drieklank, soms harmonisch. De sterkte van elke toon varieert met de helderheid van een kleur. Zowel klank als kleur worden door een computerprogramma gegenereerd.

De installatie van Paul Jansen Klomp vindt zijn oorsprong in een schilderij uit 1984. De situatie op het schilderij is in ACEC Ondergronds fysiek uitgevoerd, waarbij de kleur van de licht-drieklank bepaalt hoe het schilderij zich laat zien.

De kunstenaar bij zijn installatie staar – stare in ACEC Ondergronds

Paul Jansen Klomp

Paul Jansen Klomp (Almelo, 1956) studeerde tot 1984 schilderen aan kunstacademie AKI in Enschede. Sindsdien werkt hij als autonoom kunstenaar aan software-gebaseerde installaties. Als éénmansbedrijf levert Jansen Klomp technische ondersteuning aan kunstenaars en bij media-conserveringsprojecten. Van 2014 tot 2017 volgde hij de master Media, Art, Design & Technology (MADtech) aan het Frank Mohr Institute in Groningen. Aan de AKI was hij tot voor kort docent bij de richtingen Mediakunst en Sculpture.

De expositie staar – stare door Paul Jansen Klomp in ACEC Ondergronds is van 8 juli t/m 13 augustus 2023 elk vr – za – zo te zien tussen 12.00u en 17.00u. Ook in ACEC in deze periode: Hoe = Het Nu 2023, met nieuw werk van meer dan negentig andere kunstenaars uit de regio Oost-Nederland.