Showcase III

Showcase III

Datum
30 jan t/m 4 apr 2021
Locatie
Roggestraat 44 Apeldoorn / www.acec.nl
Soort
Expo
Bekijk de online expositie

In kunstpodium ACEC Apeldoorn is vanaf 30 januari tot en met 4 april 2021 de tentoonstelling Showcase III -Kunst, groen & landschap- te zien. Deze tentoonstelling is het derde deel in een reeks inspiratie-tentoonstellingen over kunst in de openbare ruimte. In Showcase III ligt de nadruk op het thema landschap. De tentoonstelling is ook digitaal te beleven. 

Groen als inspiratie voor kunst, kunst als onderdeel van ruimtelijke vormgeving, en de waarde van een bijzonder vormgegeven openbare ruimte – in Showcase III wordt de toepassing van kunst met groen getoond, gericht op een binnenstedelijke context.

We laten in Showcase III tekeningen zien van het Veluwe-geïnspireerde ontwerp van het Apeldoornse Stationsplein door landschapsbureau Lodewijk Baljon, 50 prachtige schilderijen geïnspireerd op groen door Leon Tebbe en foto’s van Elspeth Diederix, die eerder in Apeldoorn het kunstwerk Selvatica Plastica maakte. Daarnaast is er in samenwerking met Internetbureau max.nl een audiotour ontwikkeld met Anton Dekker (oud-bomenspecialist van de gemeente). Apeldoorn was immers niet zonder reden European City of Trees 2018

Er is meer! De maker van het recente kunstwerk in de binnenstad ‘Boom der Vrijheid’ André Kruysen laat maquettes zien van artistieke boomhuizen. Zeger Reyers maakt een groeiende zaal-installatie met luxaflex, aardappels, peen en ui. De gemeente toont informatie over het actuele plan Stadspark, wat bedoeld is om de Apeldoornse binnenstad te vergroenen. De werkgroep van Het Kantinegesprek (tuin- en landschapsvormgevers) organiseert een digitale bijeenkomst en ACEC toont een reeks boeiende buitenkunstwerken die, in onze optiek, perfect passen bij het groene imago van Apeldoorn. 

Ook voor ons als kunstpodium is het een uitdagende tijd, met dank aan de verschillende overheidsmaatregelen ter bestrijding van Covid-19. We hopen natuurlijk dat na de tweede landelijke lockdown onze tentoonstelling fysiek te bezoeken zal zijn, maar Showcase III is – voor het eerst – ook digitaal te beleven. Op onze website vindt u niet alleen de installaties en kunstwerken die in het ACEC Gebouw tentoongesteld staan, ook hebben we extra ingezet op verdieping van de expositie met extra beeldmateriaal, interviews, audio en video.

Locatie

ACEC Roggestraat 44 Apeldoorn www.acec.nl

Showcase III
Online expositie

Showcase III - Kunst, groen & landschap

Bekijk de online expositie