Preview GRID2012: ‘Mad in France’ van Frans fotografencollectief Tendance Floue

Preview GRID2012: ‘Mad in France’ van Frans fotografencollectief Tendance Floue

Datum
7 jan t/m 11 feb 2012
Soort
Expo

Van 16 mei t/m 1 juli 2012 vindt de 5e editie plaats van GRID, de internationale fotografie biënnale die wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Photo. Dit jaar doen er ruim dertig landen mee met exposities in Amsterdam en zeven andere steden in de Randstad. Daarnaast wordt er een uitgebreid Satellietprogramma gerealiseerd, bestaande uit wel tachtig tentoonstellingen, workshops, lezingen en activiteiten. Apeldoorn zal ook een grootschalige bijdrage aan GRID2012 leveren.

In ACEC zal als representant van de Europese creatieve industrie het Franse fotografencollectief Tendance Floue te zien zijn met de groepstentoonstelling Mad in France. Tijdens deze expositie is werk te zien van de fotografen Pascal Aimar, Thierry Ardouin, Denis Bourges, Gilles Coulon, Olivier Culmann, Mat Jacob, Philippe Lopparelli, Bertrand Meunier, Meyer en Flore-Aël Surun.

Tendance Floue is opgericht in 1991 en bestaat uit veertien fotografen. Wat deze mensen bij elkaar bracht, was de waarde die ze hechten aan onafhankelijkheid, zodat hun artistieke vrijheid gewaarborgd zou worden. Na ruim twintig jaar zijn zij nog steeds actief op een manier die afwijkt van de hedendaagse tradities op het gebied van fotografie. De fotografen streven naar originaliteit, innovatie en een hebben frisse kijk op alledaagse zaken. In de serie Mad in France wordt Frankrijk op een nieuwe, subjectieve en soms chaotische manier benaderd. Elke fotograaf beschouwt zijn of haar onderwerp vanuit een eigen, persoonlijke beleving. Het resultaat is experimenteel, veelzijdig  en is vastgelegd in beelden die nieuw zijn voor de wereld van de fotojournalistiek.

www.gridphotofestival.com