Popronde 2023

Popronde 2023

Datum
15 september 2023
Tijd
19:30 - 00:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

Popronde 2023: het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland strijkt op vrijdag 15 september weer neer in Apeldoorn! Ga met de Popronde gratis mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties in de stad en laat je verrassen. In het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur verwelkomen we maar liefst drie up-and-coming acts: MoonloopsVelocity Made Good en OATS. Alle optredens zijn gratis, je kunt dus zo binnenstappen.

20:00 Moonloops – indie / singer-songwriter

Moonloops is het brein van de 23-jarige singer-songwriter Sarah Dekker. Met een oude gitaar en een hoofd vol verhalen maakt ze harmonieuze bedroom pop waarin ze verhaalt over dromen, wensen en hoop. Moonloops is de slaapkamer echter ontgroeid en is nu klaar om de verhalen in haar hoofd met ons te delen, oog in oog met de wereld.

21:45 Velocity Made Good – techno / electronica

Velocity Made Good is het nieuwe project van leden van The Resurrection en belooft nog directer en gevaarlijker te worden. Met synths, live drums en gitaar variëren hun shows van een windstilte tot een zware storm. The Resurrection speelde in ACEC tijdens Popronde 2019 en 3voor12 benoemde ze dat jaar tot een van de beste acts van het Popronde Eindfeest.

23:15 OATS – punk / avantgarde

Door de agressie van punk te combineren met de technische complexiteit van jazz, zet OATS een keiharde liveact neer. Heerlijke akkoorden en theatrale zang vormen een geheel met wereldschokkende bas en zinderende drums. OATS’ verfrissende mix van emo, mathrock en experimentele hiphop zorgt voor een bevlogen optreden dat je niet mag missen.

Popronde

De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar van september tot en met november plaatsvindt. In 41 steden treden op één avond opkomende Nederlandse bands en artiesten op in cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. De Popronde en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Raadpleeg voor het gehele programma de website van de Popronde.