Popronde

Popronde

Datum
17 september 2021
Tijd
19:30 - 23:30
Soort
Events

17 september strijkt Nederlands grootste rondreizende muziekfestival Popronde wederom neer in Apeldoorn. Geniet in ACEC en Podium Gigant van de meest talentvolle nieuwe acts van dit moment!

Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in een 41-tal steden door het hele land. Tien weken lang, tussen 11 september en 27 november 2021, vindt er elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma én unieke locaties. De deelnemende podia zijn uitzonderlijke plekken als cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum van de stad het festivalterrein.

Door de aanhoudende coronamaatregelen is deze editie kleiner dan we van Popronde gewend zijn. Popronde zal dit jaar plaatsvinden in een coronaproof model: alle shows zijn zitshows en er geldt een 1,5 meter-afstand-regeling. Het grote voordeel: Testen voor Toegang hoeft daarom niet; een kaartje kopen en vooraf je route doorgeven dan weer wel.

Verder is het concept nagenoeg hetzelfde als ieder jaar: je trekt van locatie naar locatie door de stad op muzikale ontdekkingstocht en laat je verrassen door toffe muziek!

Programma

19:30 MINKA – Podium Gigant
20:10 NABER – ACEC
20:50 ACOUSTIC ASSHOLE – Podium Gigant
22:15 The Desmonds – Podium Gigant
23:00 CLOUDSURFERS – ACEC

Analogy synthesizers en drummachines vormen de drijvende kracht achter de retro sound van NABER. De onmiskenbare melodieën en moody soundscapes geven zijn clubtracks een unieke sfeer. Met een grote collectie vintage machines op het podium staan ons op 17 september spontane improvisaties en dramatische climaxen te wachten in ACEC.

De muziek van CLOUDSURFERS is een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. CLOUDSURFERS mengt het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together PANGEA: that’s a pretty fucking good milkshake!

Tickets

Voor €5 koop je een passe-partout. Tijdens het betaalproces selecteer je naar welke shows je wilt. Op die manier weten we wanneer een locatie volgeboekt is en voorkomen we rijvorming bij de ingang. Kaartjes zijn te koop via www.popronde.nl/steden/apeldoorn

Door vooraf een kaartje te kopen verzeker jij je van een plek, dus wees er gauw bij – de plaatsen zijn vanwege de 1,5m regel zeer beperkt.