Orkest De Ereprijs: Aardlek #11

Orkest De Ereprijs: Aardlek #11

Datum
21 april 2024
Tijd
15:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

Concertserie Aardlek van Orkest De Ereprijs brengt muziek van vandaag naar Apeldoorn. Kom tijdens Aardlek #11 luisteren naar een première van Niko Schroeder. De Apeldoornse fotograaf Maartje Smit (Wanderlicious Photography) is speciale gast op zondag 21 april 2024.

Aardlek verbindt actuele thema’s met nieuwe, in opdracht voor de Ereprijs geschreven composities. Gasten uit verschillende disciplines (o.a. filosofie, design, literatuur, poëzie en wetenschap) delen hun ideeën en vragen met het publiek en de aanwezige componisten in een informele setting. 

De concerten vinden plaats in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur en in Museum Arnhem. Elke serie concerten heeft een bepaald thema dat door verschillende componisten vanuit hun eigen perspectief tot een compositie wordt verwerkt. De componisten komen uit verschillende generaties en hebben verschillende culturele achtergronden. Het thema voor concertseizoen 2023-2024 is ‘Meer communicatie! Minder verbinding?’

Programma

James Layton – tilted form – four different ones (YCM 2024)
Isak Björn Hedlund – Dots (YCM laureaat 2023)
Jesse Broekman – Mogen onze bomen blijven ruisen* 
Rebecca GalianCastello – Giallo Jan (YCM 2024)
Niko Schroeder – Ascending piece première ** (YCM 2023 laureaat)

* Opdracht van Orkest De Ereprijs met steun van Fonds Podiumkunsten
** Opdracht van Orkest De Ereprijs met steun van Frank van der Wal Fonds

Orkest De Ereprijs staat onder leiding van Joost Geevers. Aardlek #11 in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur is gratis te bezoeken. Meer weten over Orkest De Ereprijs en de concertserie Aardlek? Bezoek de website van Orkest de Ereprijs!