Opening The Big Draw

Opening The Big Draw

Datum
12 september 2020
Tijd
16:00 - 18:00
Soort
Expo

Zaterdag 12 september a.s. opent tekententoonstelling The Big Draw in ACEC, met tekeningen van Ewoud van Rijn, Arie van Geest, Jordan Herregraven, Hannah Celsius, Ouzo81, Uli Kürner en Jissel Kerkstra. De tentoonstelling laat zien dat het tekenen een onontbeerlijk onderdeel is van het kunstenaarsoeuvre. De tekening staat aan de basis, zij het als ontwerptekening, als snelle schets, of als eindproduct. De directheid van potlood of pen helpt met de vertaling van gedachte naar realisatie.

Wilt u als eerste The Big Draw in ACEC komen bekijken? Reserveer dan een plekje voor de bescheiden opening op zaterdag 12 september om 16.00u. Reserveren is verplicht, want we kunnen maximaal 50 personen ontvangen. Uw gratis tickets zijn eenvoudig te bestellen via het online ticketkantoor. Hier kunt u ook direct tickets bestellen voor een aansluitend diner (Italiaans, ook vegetarisch) voor €12,50 p.p. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen via jasper@acec.nl.

Een tentoonstelling met kunstenaarstekeningen

Tekenen heeft iets elementairs. Als je iets wil uitleggen, hoe abstract ook, komt een potlood vaak prima van pas. Wetenschappers, ingenieurs en klussers kunnen vaak niet zonder de snelle taal van de tekening. Zeker ook kunstenaars, die vaak veel te zeggen hebben, kunnen kun vele artistieke gedachten – hun ‘persoonlijk universum’ – goed geleiden via een potlood of pen. Sinds mensenheugenis wordt er getekend. Tekenen is direct, vloeit van gedachte naar papier, maar ook naar muren, tafels, toiletdeuren, schoolschriften…

In ACEC is de tentoonstelling The Big Draw te zien, met 7 muren vol werk van 7 kunstenaars. Eigenzinnige kunstenaars, die precies maken wat zij zelf willen, en niets anders. Dat maakt dat het werk misschien niet altijd mooi en bevallig is, maar soms afstoot of onbegrijpelijk oogt. Lees hier alles over The Big Draw.