Opening NJO Muziekzomer

Opening NJO Muziekzomer

Datum
31 juli 2015
Tijd
20:00 - 23:00
Soort
Events

Cultuurkwartier , Apeldoorn (entree ter hoogte van Nieuwstraat 377) (Cultuurplein)
Gastheer: Floris Kortie
We heten u vanavond van harte welkom bij de NJO Muziekzomer 2015! De opening geeft traditiegetrouw in vogelvlucht een indruk van het festivalprogramma. Zoals de NJO-musici deze zomer weer uitzwermen over Gelderland, zo gaat u vanavond uitzwermen over het Apeldoornse Cultuurkwartier.
20:00 uur / Stadsoase
Opening
De officiële start van de Muziekzomer, met young artist in residence Sebastiaan Kemner op trombone, de bigband van NJ(J)O Metropole en stadsdichter Hanz Mirck.
20:30 en 21:00 uur / ACEC-gebouw
Insomnia Percussion Trio
Dit prijswinnende slagwerktrio bestaat uit drie jonge Taiwanezen. Het ensemble werd in 2010 opgericht, is gevestigd in Amsterdam en o.a. gespecialiseerd in Aziatische muziek.
20:30 en 21:00 uur / CODA
String Miniatures
Een van de rode draden deze Muziekzomer zijn de unieke projecten van violist Joseph Puglia. String Miniatures is er één van; een kamermuziekproject voor acht strijkers.
20:30 en 21:00 uur / Gigant (theaterzaal)
Le Bal Masqué
De jonge bariton Clément Dionet en een klein ensemble schetsen een portret van Francis Poulenc in een ietwat surrealistisch programma dat verwijst naar het Parijs van de jaren 30.
20:30 en 21:00 uur / Gigant (popzaal)
Een Avond met Kurt Weill
Jong zangtalent brengt samen met musici van het NJO hoogtepunten uit o.a. Die Dreigroschenoper en Happy End ten gehore; composities van Kurt Weill op teksten van Bertolt Brecht.
21:30 uur / Stadsoase
NJ(J)O Metropole
We eindigen de avond swingend met NJ(J)O Metropole: een mooie samenwerking tussen het NJO en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) onder leiding van muzikale duizendpoot Martin Fondse.
22:15 uur / Stadsoase
Naborrel
We heffen graag met u het glas op de start van een mooie Muziekzomer!

Heeft u genoten?
Bij de hoofdingang vindt u donatiebussen. We zouden het zeer op prijs stellen als u daar uw gift zou willen achterlaten, zodat we u volgend jaar weer een mooi programma kunnen aanbieden.
Meer informatie
Kijk op www.muziekzomer.nl voor de meer dan 75 concerten van de NJO Muziekzomer.