Opening Expositie Gert Boon

Datum
31 augustus 2013
Tijd
16:00 - 18:00
Soort
Events

Hierbij nodigen wij u van harte uit tot het bijwonen van de opening van de expositie over het werk van architect Gert Boon(1921-2009) die lange tijd in Apeldoorn heeft gewoond. Gelijktijdig verschijnt bij The Architecture Observer een door Hans Ibelings geschreven monografie over Boon.

De tentoonstelling brengt een getalenteerd architect voor het voetlicht, die binnen het Nederlandse structuralisme een volkomen eigen koers heeft gevaren. Dit overzicht van Boon’s belangrijkste ontwerpen en realisaties toont de verscheidenheid van zijn oeuvre, dat uiteenloopt van grote stedenbouwkundige plannen tot een orgel. Binnen dit oeuvre is een grote samenhang te vinden omdat alle ontwerpen zijn gebaseerd op heldere geometrische principes en zich kenmerken door een bijzonder kleurgebruik.

De opening zal worden verricht door de architect Herman Hertzberger, die samen met Boon van 1959 tot 1963 deel uitmaakte van de redactie van het architectuurtijdschrift Forum.

Tegelijkertijd zal de expositie “The Poetics of Space” Henk van den Bosch, Jurriaan Molenaar en Jan Ros plaatsvinden.

De monografie over Gert Boon is te koop in het ACEC en in de betere boekwinkel en is te bestellen op www.architectureobserver.eu