Opening “De Apeldoornse Indische Zomer”

Datum
30 juni 2013
Tijd
15:00 - 17:00
Soort
Events

Hierbij nodigt de Stichting Indische Erfgoed u uit om aanwezig te zijn bij de opening van de Indische Zomer.

In 2009 werd de Stichting Indisch Erfgoed (SIE) opgericht. Na de afgelopen jaren tentoonstellingen, lezingencycli, muziek en films zelf maar ook met anderen te hebben georganiseerd, vindt SIE het nu tijd voor een echte Indische Zomer in Apeldoorn. Van 1 juli tot t/m 20 juli is in ACEC de tentoonstelling ‘Indisch Erfgoed Apeldoorn’ te zien.
Dan laat SIE zich van haar beste kant zien van haar kennis van het Indische in Nederland, Nederlands-Indië en Indonesië. Ze doet dit in samenwerking Apeldoornse samenwerkingspartners en gasten.
Er zijn lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de geschiedenis (vanaf de VOC in Oost-Indië tot ver eind jaren zeventig in Nederland), cultuurhistorie (schilderkunst & Indische motieven tot Balinese offerandes) en cultuur (Oosterse kruiden in de keuken, pitjit of Indische massage) Natuurlijk is er uit eigen ervaring aandacht voor de repatriëring naar Holland of het hedendaags inburgeren in Nederland. Evenzo de Indische band met Apeldoorn en andersom. Natuurlijk is er ook muziek, dans, en met The act of Killing een film.
Kortom SIE biedt u een prachtig programma gedurende de zomermaand juli 2013 aan!