Opening Apeldoorn zet de toon

Datum
11 juli 2014
Tijd
18:30 - 22:00
Soort
Events

Hierbij nodigen wij u uit voor de opening van “Apeldoorn Zet de Toon”

ACEC maakt voor zich op voor de derde editie van een expositie met Apeldoornse kunstenaars. Na De Verbeelding van Apeldoorn en Apeldoorn Geeft zich Bloot draait alles deze keer om muziek. Vandaar de titel ’Apeldoorn zet de toon’. Een twintigtal beeldende kunstenaars, fotografen en ontwerpers exposeren hun werk tussen 12 juli en 25 augustus. De opening door oud-burgemeester Hans Esmeijer is vrijdagavond 11 juli om 18.30 uur met een buffet (streekgerechten) en uiteraard muziek. Gastcurator is David Levie, kunstredacteur de Stentor.

Een belangrijke rol weggelegd voor het NJO, dat ACEC in het programma van de Muziekzomer heeft opgenomen. Lees meer.

ACEC en de Stentor bieden jong talent graag een podium. Zo zijn Klaas Jonkman en Devon Buitenhuis (kunstacademie) met hun werk van de paretij, evenals de talentvolle fijnschilder Amy Blom, die les krijgt van haar vader, de schilder Kees Blom. Ook sommige beeldende kunstenaars van de stichting Ateliers Apeldoorn zijn uitgenodigd: Martha Waijop, Adriëtte Reijniers, Theo Semeijn, Ron van der Werf, Rob Weddepohl, en Karla Kassenaar. Design komt van Liesbeth Romers (sieraden) en Andrea Tamaela (tassen). Instrumentenbouwer Hans de Louter beweegt zich in de twilightzone van ambacht en design. Van hem is onder meer een met paarlemoer ingelegde gitaar te zien. Karla Kassenaar is als ambassadrice van papierfabriek de Middelste Molen (Loenen) aan een kleurrijke uitdaging met dik handgeschept papier begonnen. Beelden komen van Barbara Pijnappel uit Wenum Wiesel.

Wie bij de opening aanwezig wil zijn en van het buffet gebruik wil maken kan zich opgeven per mail. Verder is het aan te bevelen om de Stentor de komende weken in de gaten te houden. De krant gaat uitgebreid in op de expositie ‘’Apeldoorn Zet de Toon.’’ Opgave: gerrit@steenbergen.cc

 

Foto Peter Vroon

Foto: Peter Vroon, Gigant, Robin Piso, de toetsenist van DeWolff.

deStentorLogoDEF