Open MonumentenDag in ACEC

Open MonumentenDag in ACEC

Datum
10 t/m 11 sep 2022
Tijd
11:00 - 17:00
Locatie
ACEC Gebouw
Soort
Events

Het weekend van 10 en 11 september 2022 organiseert Erfgoedplatform Apeldoorn de Vriendenloterij Open MonumentenDag in Apeldoorn. Het doel? De aandacht voor Nederlandse monumenten vergroten door bijzonder Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek. Ook het ACEC Gebouw opent dit jaar de deuren tijdens de Open MonumentenDag! Naast Stichting ACEC geven in ons gebouw de volgende organisaties informatie over hun activiteiten tijdens de Open Monumentendagen in ACEC:

deA: Samen maken we Apeldoorn Groen
Energie, die wek je toch gewoon zelf en duurzaam op? deA is een energiecoöperatie van en voor Apeldoorners. Vanuit het ACEC Gebouw helpt deA vele Apeldoorners energie besparen of opwekken. Ook zetten we gezamenlijke zonnedaken en -weides op.

Vereniging Oud Apeldoorn (VOA)
De VOA wil herinneringen en beelden van historisch Apeldoorn verzamelen, rangschikken en vasthouden. Belangrijk daarbij zijn de ontmoetingen met de Apeldoorners zelf. Daarom organiseert de VOA jaarlijks tal van bijeenkomsten.

Archeologische Werkgroep Apeldoorn (AWA)
De Archeologische Werkgroep Apeldoorn bestaat uit actieve amateurarcheologen die zich verdiepen in de geschiedenis van onze omgeving. Heeft u een archeologische vondst gedaan waarover u graag meer wilt weten? Neem het object in kwestie mee op zaterdag 10 september. Vaak kunnen de vrijwilligers van de AWA achterhalen wat het is, of specialisten vinden die daarbij kunnen helpen.

Samen1
Samen1 is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Een enthousiast team van vrijwilligers verzorgt nieuws-, radio- en televisieprogramma’s en social media voor Apeldoorn en de omliggende dorpen. Tijdens de Open MonumentenDagen kun je een kijkje komen nemen in de Samen1-radiostudio.

Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM)
De SAM is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de bescherming, de restauratie en het onder de aandacht brengen van gebouwd erfgoed in Apeldoorn. Ze wil het publiek bewustmaken van de rijke Apeldoornse cultuurhistorie door onder andere de jaarlijkse Open MonumentenDagen te organiseren en periodiek de SAM Restauratieprijs uit te reiken.

Van Reekum Stichting
De Van Reekum Stichting beheert de nalatenschap van Antonie van Reekum. Het doel is het doen van schenkingen of het op andere wijze steun verlenen aan instellingen van algemeen nut.

Jorrit Sipkes Architect
Het architectenbureau Jorrit Sipkes Architect ontwerpt en adviseert bij zowel nieuwbouw als bij herbestemming en restauratie. Het bureau is betrokken bij de verduurzaming van woningen evenals publieke gebouwen en maakt daarbij gebruik van de modernste inzichten.

Meer weten? Neem een kijk in het programmaboek voor alle openstellingen in de gemeente Apeldoorn.