Beeldend werk van residency-kunstenaar Gerard Koek

Borrowed Spaces – In Situ: Gerard Koek

Datum
15 jan t/m 20 feb 2022
Locatie
ACEC Ondergronds
Soort
Expo

Ondergronds is dé plek voor experiment en verbeelding in ACEC. In 2022 presenteert ACEC hier acht tentoonstellingen die in samenwerking met beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster zijn georganiseerd.

Borrowed Spaces

In het kader van zijn initiatief Borrowed Spaces organiseerde De Ceuster in 2021 een residency-project in Murganheira, Portugal. Hier maakten zes kunstenaars onder de noemer ‘in situ’ (ter plekke) ieder een maand lang werk op locatie. De acht tentoonstellingen in ACEC Ondergronds zijn een echo van dit project.

Gerard Koek                                                                         

Kunstenaar Gerard Koek trapt de reeks in de kelder van ACEC af. In juni 2021 realiseerde Koek een maand lang tijdelijke installaties waarin het gegeven ‘in situ’ centraal stond. Dat wat zich ter plekke aandiende vormde, met een speelse verwijzing naar de beroemde kunstenaar Piero Manzoni en diens project uit 1960, de kern van ‘Socle du Moment’.

De term ‘in situ’ roept bij Koek niet alleen de vraag op wat behoort tot die plek, maar ook wat er nog meer van belang kan zijn. Persoonlijke opvattingen, een breder dialoog met de (kunst)wereld of een intern dialoog, bijvoorbeeld. Zijn verblijf in Portugal is voor de kunstenaar een zeer vruchtbare werkperiode gebleken.

In de expositie in ACEC Ondergronds worden de geschreven berichten, de gemaakte tekeningen én de gerealiseerde installaties als printwerken gepresenteerd.

Opening

De feestelijke opening van de expositie Borrowed Spaces – In Situ: Gerard Koek in ACEC Ondergronds vindt plaats op zaterdag 12 februari tussen 16.00u en 18.00u.