OKW-café: Atze Oskamp, “Kijk eens met andere ogen naar de natuur”

OKW-café: Atze Oskamp, “Kijk eens met andere ogen naar de natuur”

Datum
4 maart 2020
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

Wij mensen gebruiken tal van tegenstellingen als waardeoordelen over zaken die de mensensoort betreffen. Zoals nuttig/niet nuttig, eetbaar/niet eetbaar, mooi/lelijk, gevaarlijk/ongevaarlijk… Dergelijke waardeoordelen worden ook vaak toegepast op de natuur: roofdieren, onkruiden, parasieten, opruimers. En bijvoorbeeld schimmels en bacteriën vinden veel mensen vies.

Kijk eens met andere ogen naar de natuur, roept bioloog Atze Oskamp op. Waar zijn al die levende wezens in werkelijkheid mee bezig? Op 4 maart organiseert OKW-café een lezing over dit onderwerp met de titel “Kijk eens met andere ogen naar de natuur: vanuit de natuur zelf.”

Als je met andere ogen naar de natuur kijkt, ontdekt je dat menselijke waardeoordelen niet een-op-een toepasbaar zijn op levende wezens in de natuur. En dat de waarden haast voor elke soort weer anders zijn. Juist daardoor is de natuur zo prachtig! Aan de hand van tal van voorbeelden uit de natuur om ons heen zal Atze in deze OKW-lezing waardering trachten te kweken voor alle levensvormen.

Over Atze Oskamp
Atze Oskamp is bioloog en natuurgids. Over de natuur spreekt Atze dan ook op zeer boeiende wijze: hij is een veelgevraagd spreker die je meeneemt in zijn verhaal. Ook voor OKW verzorgt hij diverse cursussen, die zeer gewaardeerd worden.

Over OKW
De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) streeft ernaar in een open sfeer het denken en praten over onderwerpen op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap te stimuleren. Om dat streven inhoud te geven organiseert de vereniging voor en mét haar leden een breed scala aan activiteiten.


Evenement      OKW-café: Atze Oskamp, “Kijk eens met andere ogen naar de natuur”
Datum             woensdag 4 maart 2020
Locatie            ACEC Gebouw, Apeldoorn
Aanvang          20.00 uur, deur open vanaf 19.30 uur
Toegang          gratis (consumpties zijn voor eigen rekening)