OKW café

Datum
4 maart 2015
Tijd
19:30 - 22:30
Soort
Events

Thema: Excursie OKW 2015
Door: Excursiecommissie OKW

Het programma

19.30 – 20.00 uur Ontvangst in het ACEC-gebouw
20.00 – 21.00 uur Presentatie door Ton van de Kraats over het Groninger Museum
21.00 – 21.15 uur Pauze
21.15 – 22.00 uur Bespreken wat verder nog ter tafel komt.
22.00 – Informeel vervolg.

Op zaterdag 25 april gaat OKW op excursie naar Groningen. Een onderdeel van de excursie is een bezoek aan het Groninger Museum. Daar is op dat moment de tentoonstelling “Het geheim van Dresden- van Rembrandt tot Canaletto”
Het vertelt het verhaal van de rijke cultuur in Saksen in de achttiende eeuw onder August de Sterke (regeerperiode 1694-1733) en zijn zoon August III (regeerperiode 1733-1763). Beiden waren behalve Keurvorst van Saksen ook Koning van Polen. Zij zagen het belang van een hoogstaand cultureel leven voor de bloei en welvaart van Saksen. Daarom verzamelden zij een enorme hoeveelheid kunst; een kunstverzameling die tot de belangrijkste in Europa zou gaan behoren. Om de lokale kunstproductie op een hoger niveau te brengen nodigden zij vooraanstaande buitenlandse kunstenaars uit om in Dresden te komen werken.
In “Het geheim van Dresden”worden meesterwerken getoond van onder anderen Rembrandt, Velasquez, Titiaan en Canaletto, die in de betreffende periode werden verzameld, samen met schilderijen die toen in Dresden onder invloed van de beroemde buitenlandse voorbeelden werden gemaakt.
Ton van de Kraats zal over deze fraaie tentoonstelling en over het Groninger Museum zelf iets vertellen.
Maar alvorens wij op 25 april het museum bezoeken gaan we naar de Hortus botanicus in Haren, dit is een van de oudste (1626) en grootste botanische tuinen van Nederland. Er zijn hier verschillende tuinen, zoals een Wilde, een Chinese en een Engelse.
Al met al een interessant programma, informatie hoe, wat en wanneer wordt op deze avond gegeven.

groninger museum