OKW-Café ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden

OKW-Café ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Datum
6 maart 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

In het OKW-Café van 6 maart 2024 vertelt kunsthistoricus Ingrid Braam, ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, over de manieren waarop verschillende kunstenaars met een Surinaamse of Caribische achtergrond hun cultureel erfgoed in hun werk verbeelden.

Kunsthistoricus Ingrid Braam richt zich als onafhankelijk onderzoeker en auteur op hedendaagse beeldende kunst. Geïnspireerd door haar Surinaamse afkomst gaat haar aandacht daarbij in het bijzonder uit naar het werk van kunstenaars met een Surinaamse of Caribische achtergrond die in hun werk teruggrijpen op hun roots. Daarbij wordt er vaak op allerlei gelaagde manieren verwezen naar de gedeelde slavernijgeschiedenis en het koloniale verleden, en de doorwerking daarvan in het heden.

OKW-Café ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Datum        woensdag 6 maart 2024
Aanvang    20.00u
 (inloop v.a. 19.30u)
Locatie       Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.

Afbeelding: Tirzo Martha, Overcoming Ourselves In Order To Overcome (in het Sprengenpark Apeldoorn)