OKW-Café: ‘Onzijn’ in het OKW-Café

OKW-Café: ‘Onzijn’ in het OKW-Café

Datum
1 november 2023
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

‘Onzijn’ in het OKW-Café door Aad van der Waal en Peter-Jan de Wilde

Hoe lang staat u in een museum voor een kunstwerk? Waar hangt dat van af, of het mooi is? Mooi volgens de catalogus? Van horen zeggen? Of omdat u er zelf door wordt geraakt?

Aad van der Waal, oud-stadsdichter van Apeldoorn en Peter-Jan de Wilde, huidig stadsdichter van Apeldoorn, hebben gewapend met potlood en papier het Groeningemuseum in Brugge bezocht. Als amateur en niet als connaisseur, als liefhebber en niet als kenner…

Zij nemen u tijdens dit OKW-Café mee langs verschillende kunstwerken. Daar waar ze werden getroffen door de kleur, de hele compositie of juist een detail, of een mogelijk achterliggende gedachte, hebben ze dat proberen te vatten in een ‘onzijn’, een gedicht met elf regels. Wellicht dat u bij het zien van de beelden en het luisteren naar de onzijn iets meekrijgt van het plezier dat Van der Waal en De Wilde hebben beleefd aan het maken van deze gedichten.

OKW-Café: ‘Onzijn’ door (oud-)stadsdichters Aad van der Waal en Peter-Jan de Wilde

Datum        woensdag 1 november 2023
Aanvang    20.00u
 (inloop v.a. 19.30u)
Locatie       Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.