OKW-Café: Lezing over de imkerij

OKW-Café: Lezing over de imkerij

Datum
4 oktober 2023
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

‘Wat betekent de bij voor mij?’ – OKW-Café: lezing over de imkerij

Jeroen Smit heeft zijn passie voor het ‘imkerschap’ mede te danken aan zijn vrouw. Zij besloot zo’n tien jaar geleden namelijk een imkercursus te volgen. Voor haar is het bij een cursus gebleven, maar bij Smit begon de fascinatie voor de bijen toen pas echt! In het OKW-Café van woensdag 4 oktober vertelt de imker over de imkerij en zijn passie voor het imkerschap.

Smit heeft inmiddels zijn eigen bijenvolken, waarvan de kasten momenteel bij Kinderboerderij Laag Buurlo staan. Daarnaast draagt hij bij aan educatielessen op basisscholen over bijen en insecten.

Op Kinderparadijs Malkenschoten staat een observatiekast, waar de kinderen wordt gevraagd de koningin te zoeken. Immers: zonder koningin geen bijenvolk! 

OKW-Café: ‘Wat betekent de bij voor mij?’ – lezing over de imkerij

Datum        woensdag 4 oktober 2023
Aanvang    20.00u
 (inloop v.a. 19.30u)
Locatie       Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.