OKW-Café: Koninklijke onderscheidingen

OKW-Café: Koninklijke onderscheidingen

Datum
1 mei 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

In het OKW-Café van 1 mei 2024 vertelt Hetty Wennekendonk over de lintjesregen en Koninklijke onderscheidingen, van aanvraag tot uitreiking.

Ieder jaar ontvangen ongeveer 3000 burgers een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Traditiegetrouw reiken de burgemeesters een groot deel van de lintjes uit tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid, ook wel de lintjesregen genoemd. De lintjesregen vindt in de regel plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van de grootmeester van de Nederlandse ridderorden: Zijne Majesteit de Koning.

Henny Wennekendonk

Wilt u weleens weten hoe je iemand voor een lintje kunt voordragen en wat daar allemaal bij komt kijken? Hetty Wennekendonk, docent en adviseur (Koninklijke) onderscheidingen bij o.a. Bestuursacademie Nederland, komt in dit OKW-Café praten over de jaarlijkse lintjesregen. OKW-Café: Koninklijke onderscheidingen, van aanvraag tot uitreiking, vindt plaats op 1 mei om 20.00u in het ACEC Café.

OKW-Café: Koninklijke onderscheidingen, van aanvraag tot uitreiking

Datum        woensdag 1 mei 2024
Aanvang    20.00u
 (inloop v.a. 19.30u)
Locatie       Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.

Beeld: Lintje Lid in de Orde van Oranje-Nassau